Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kritikerna tystades: ”Redo för att kämpa i toppen”

Adam Kaied efter sitt 3-0 mål
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Anthony van den Hurk nätade även han
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN
Brandur Hendriksson öppnade målskyttet mot J-Södra.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

HELSINGBORG. Helsingborgs IF hade två raka kryss inför mötet mot Jönköpings Södra. 

Då tog laget en betryggande 3-0-seger hemma på Olympia och tystade en del kritiker. 

– Efter förra veckans kryss var det en del uppståndelse och kritik, säger lagkapten Anthony van den Hurk. 

Helsingborgs IF kom till hemmamötet med Jönköpings Södra med två sena poängtapp i bagaget. Det var lättade HIF-spelare som kom ut och mötte medierna efter 3-0-segern mot Jönköpings Södra. 

 – Mot både Eskilstuna och Trelleborg har de gjort mål de sista fem minuterna och det har vi inte varit tillfreds med men det. Det var jätteviktigt att vinna med 3-0 i dag. Det visar klass i dag och vi gör oss redo för att kämpa i toppen, säger Brandur Hendriksson. 

”Tar press från oss”

Just Hendriksson skickade in 1-0 redan i den sjunde minuten - ett mål som gav HIF självförtroende att växa in i matchen. 

– Det ger oss lite självförtroende och det tar lite press från oss. Det var viktigt att få ett mål och bortsett från en liten period i första halvlek var vi det bättre laget, de har inte riktigt några chanser så det var bra, säger Hendriksson. 

Mittfältaren Adam Kaied - som gjorde 3-0 i matchens slutskede är inne på samma spår. 

– Det är jätte- jätteskönt för då vet man ändå att man har 1-0 alla fall. Först och främst måste man försvara det 1-0 målet och sedan får man mer motivation att få in ett till.

Hur har ni i gruppen hanterat de sena poängtappen? 

– VI har pratat och vi vet ju att det inte är några problem egentligen och vi löser det. I dag hade det lika gärna kunnat fortsätta stå 1-0 men vi visar ändå att vi kan göra ett till mål och ett tredje mål och vinna matchen bekvämt. Väldigt bekvämt vinner vi matchen, säger Kaied.  

”Var en stor match för oss”

Anthony van den Hurks 2-0 mål kom med dryga 20 minuter kvar om matchen och var ett viktigt sådant, något som tränare Jörgen Lennartsson var inne på efter matchen.  

– Det är väldig viktigt, det är nyckeln för du ser att luften har gått ur Jönköping lite för de måste minst göra två mål för att spela oavgjort, säger van den Hurk. 

Helsingborgs IF har nu åtta raka matcher i superettan utan förlust. 

– Efter förra veckans kryss var det en del uppståndelse och kritik men det är en lång säsong och du kan inte spela varje match så som du önskar. Samtidigt så förlorar vi inte och du ser att vi kommer ihop och vi vinner vår match i dag och är i en väldigt bra position just nu, säger HIF-kaptenen.  

Segern innebär att Helsingborgs IF ligger på allsvensk plats, en poäng bakom serieledande IFK Värnamo med nio omgångar kvar av serien. Samtidigt skapade laget distans ner till Jönköping som nu har sju poäng upp till topptrion.  

– Det var en väldigt stor match för oss i tabellen. Vi visste om att om vi slog Jönköping så är de förmodligen borta från uppflyttningschanserna, i alla fall så blir det riktigt svårt för dem att komma tillbaka. Det var en seger mot en direkt utmanare till oss, säger van den Hurk.