Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Adam Kaied sänkte BoIS: ”Det bästa som finns”

”Vilken propp – oj oj oj, vad elegant”
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Landskrona BoIS inledde derbyt mot HIF bäst. 

Men det var Helsingborg som tog hem segern då laget vann med 1-0. 

Precis som på Olympia den 11 augusti var det Adam Kaied som inledde målskyttet. 

Kevin Jensen spelade fram till Alexander Tzkac som fick på ett bra avslut som Charlie Weberg tog bort på mållinjen och på den efterföljande hörnan tvingades Anders Lindegaard att sträcka ut ordentligt på en nick från Viktor Wihlstrand.  

Det var hemmalaget Landskrona BoIS som inledde derbyt bäst. 

Kaied målskytt igen

Det var dock HIF som tog ledningen. 

Målet kom efter en omställning och ett inspel från Wilhelm Loeper från höger. Amr Kaddoura styrde bollen rakt ut i banan och Adam Kaied var snabbt där och högg på returen. 

1-0 till Helsingborg och Kaieds andra mål i år. 

– Jag mår jättebra och att göra mål i ett derby är nästan det bästa som finns. Det är skönt men samtidigt så kommer det fler matcher. Det här är en viktig match men resten av matcherna är minst lika viktiga för att vi ska ta oss upp i allsvenskan, säger Adam Kaied efter matchen. 

Landskrona BoIS tränare Billy Magnusson: 

– Det är ett misslyckat inlägg som vi av någon anledning inte tar och sedan tar det. Där är fler spelare som gör misstag men det är det som sätter prägeln. Jag tycker att första 25 har vi två jättelägen. Det kunde stått både ett och två noll till oss med lite medstuts. Istället blir det 0-1.

Målvaktsbyte i HIF

I slutet av den första halvleken tvingades HIF till ett målvaktsbyte. 

Anders Lindegaard var först in i en duell med Robin Hofsö och fick en smäll mot axeln. HIF-målvakten blev liggande och Kalle Joelsson fick snabbt värma upp och dra på sig handskarna. 

I den andra halvleken var det Landskronas tur att rädda på mållinjen. 

Efter en tilltrasslad situation på en frispark stod först Alexander Tkacz och sedan sedan Victor Wihlstrand i vägen vägen för van den Hurk och Charlie Webergs försök.   

Spelet böljade fram och tillbaka i den andra halvleken och det var het stämning både på plan och på läktaren. Men någon kvittering blev det inte och HIF vann med 1-0. 

– Jag skulle önska att vi kom till fler avslut för vi kommer till lägen som är väldigt intressanta. Känslan är att vi borde komma till lite fler riktiga målchaner, säger Magnusson.