Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hyllad av Olympia – och av stjärnbacken

Granqvist tillsammans med TFF:s lagkapten Fredrik Liverstam
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Samtliga spelare var iklädda tröja nummer fyra
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Foto: GABRIELE MARICCHIOLO/NURPHOTO/SHUTTERSTO / GABRIELE MARICCHIOLO/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTER

HELSINGBORG. Andreas Granqvist har en framgångsrik spelarkarriär bakom sig. 

Inför derbyt mot Trelleborgs IF tackades profilen av inför fansen på Olympia. 

Då klev samtliga HIF-spelare in på planen iklädda tröja nummer fyra.

Efter matchen mottog han hälsningar från bland annat Leonardo Bonucci. 

En framgångsrik fotbollskarriär avslutades i somras då Påarpssonen Andreas Granqvist, 36, beslutade sig för att lägga skorna på hyllan. 

För att hedra ”Granen” valde därför Helsingborgs IF att göra derbyt mot Trelleborgs IF till en hyllningsmatch för sin förre lagkapten, tillika sportchef. 

Stjärnornas hälsningar till Granen

Samtliga HIF-spelare klev in på planen iklädda tröjor med Granqvists tröjnummer fyra. Granqvist var även han iklädd matchtröja och följde med laget ut på planen. Han mottog utöver publikens jubel även blommor av såväl Trelleborgs IF och Helsingborgs Stad, genom idrotts och fritidsnämndes ordförande Alexander Svensson. 

– När jag slutade för några veckor sedan så är det klart att det var speciellt men nu blir det lite mer verklighet av det när det blir på en match och så. Det har varit en fantastisk känsla hela dagen och lite innan matchen och nu efter matchen. Jag har ett otroligt stort hjärta för den här föreningen och det känns fantastiskt roligt att bli uppskattad av fansen, säger Granqvist.

Efter matchen visades videohälsningar från bland annat Sebastian Larsson, Victor Nilsson Lindelöf, Janne Andersson och Sebastian Larsson.  

Hyllades av Bonucci 

Även Juventus stjärnback Leonardo Bonucci skickade en hälsning till ”Granen”

– Jag visste väll att det skulle komma någon. Men Bonucci där var ju fantastiskt, det var inget jag hade räknat med att han skulle spelar in en. Vi hade en bra relation, både när vi möttes på plan och landskamperna vi hade. Det är en fantastisk kille så det var kul att det kom därifrån. 

Hur ser er relation ut?

– Det var så klart när vi spelade i Italien. Jag bytte tröja med honom i playoffet också och har den på mitt kontor där uppe. Det är en väldigt ödmjuk och fantastisk människa som är en fantastisk fotbollspelare, så det är kul att vi har den relationen ute på plan. 

Andreas Granqvist kom till Helsingborgs IF:s organisation vid 15 års ålder och debuterade för A-laget 19 år gammal år 2004. Totalt blev det 188 A-lagsmatcher för Helsingborgs IF. På cv:t finns även 87 landskamper och nio mål för Sveriges landslag som han också var lagkapten för mellan åren 2016-2021. Han har också varit utlandsproffs i Nederländerna, Italien, Storbritannien och Ryssland. Han vann även guldbollen år 2017. 

Han återvände till HIF för tre år sedan och var då med och spelade upp klubben till allsvenskan samma år. 

Matchen då? 

Den slutade 1-1 efter att Trelleborg fått in ett sent kvitteringsmål. 

– Det svider ju extra att vi inte fick ge granen en seger. Vi ville så gärna, gärna, gärna ge Granen en seger, säger HIF-tränaren Jörgen Lennartsson.