Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

HIF skriver kontrakt med talangfull duo

Sportåret 2021 – alla höjdpunkter månad för månad
Emil Hellman.
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Victor Göransson.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Emil Hellman och Victor Göransson skulle få försäsongen på sig att visa upp sina kvaliteter.

Nu har Helsingborgs IF valt att skriva kontrakt med duon.

– Det är fantastiskt roligt att lyfta upp två spelare från vår ungdomsverksamhet till A-laget, säger sportchefen Andreas Granqvist i ett pressmeddelande.

Eftersom båda blivit för gamla för spel i U19-laget var HIF-ledningen tvungen att fatta beslut. För Emil Hellman och Victor Göransson var det antingen A-lagskontrakt eller avsked som gällde. Nu har spelarna skrivit på var sitt treårsavtal.

– Sedan jag var liten har jag alltid följt HIF, kollat på varje hemmamatch och nu när jag blivit äldre är jag väldigt stolt och glad över att ha skrivit på ett kontrakt, säger vänsterbacken Hellman i ett pressmeddelande.

Innermittfältaren Göransson:

– Det känns jättebra. Jag är väldigt glad och stolt. Det är något jag kämpat för länge och det betyder oerhört mycket för mig.

Samtidigt meddelar Helsingborgs IF att kontraktet med 17-årige mittbacken Casper Widell förlängs. Det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2023.

– Casper är ung men för sin ålder väldigt mogen. Han är en av landets största mittbackstalanger och vi är glada att kunna knyta honom till oss på ett längre avtal. Nu ser vi framemot att fortsätta hjälpa honom i utvecklingen så att han kan ta ytterligare steg, säger sportchefen Andreas Granqvist.

Se Zlatans 500:e klubblagsmål i karriären