Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

HIF missade chansen att säkra kvalplatsen

Fotbollsbombaren berättar i Discovery Plus.
Wilhelm Loeper under matchen mot Örgryte, siom slutade 1-1.
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
Örgryte firar mot Helsingborg på Gamla Ullevi.
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN

Helsingborgs IF såg ut att säkra kvalplatsen efter en drömstart.

Men en kvittering från Örgryte satte käppar i hjulet – och nu avgörs det i sista omgången.

– Just nu tänker jag bara att vi vinner nästa match så tar vi det därifrån, säger HIF-talangen Adam Kaied till Discovery Plus.

Med två omgångar kvar av superettan hade Helsingborgs IF chansen att säkra kvalplatsen till allsvenskan vid seger borta mot Öis.

Och laget fick minst sagt en drömstart.

Efter 50 sekunder kom HIF fram på bred front. Dennis Olsson tog emot en passning i straffområdet och spelade in mot mitten. Där fanns lagets främste målskytt, Anthony van den Hurk, som snyggt skarvade in 1-0.

– Det är en tuff match med tanke på hur gräsmattan ser ut. Det är jobbigt att springa, säger Adam Kaied till Discovery Plus. 

Men i den 71:a minuten kom kvitteringen för Örgryte. På ett inlägg från Hampus Dahlqvist nådde Anton Andreasson högst och nickade in kvitteringen.

Kan avgöras under eftermiddagen 

1-1 stod sig matchen ut och HIF missade därmed chansen att på egen hand säkra kvalplatsen redan i dag.

– Jag tycker ändå vi kämpar på ganska bra i andra halvlek, men vi får inte in ett mål och de gör ett mål. Vi försöker göra mål men det blir inte av, säger Kaied.

Inför dagens omgång var HIF fyra poäng före Norrby IF och Trelleborgs FF, samt fem poäng före Landskrona Bois (som dock behöver plocka in 13 mål för att ta sig förbi).

Eftersom Norrby vann är Boråslaget ”bara” två poäng bakom HIF och kan alltså fortfarande ta över kvalplatsen i den sista omgången. I teorin kan även Landskrona ta sig förbi, om de står för ett historiskt målkalas mot AFC Eskilstuna. 

Trelleborg fick däremot ”bara” oavgjort mot Jönköping Södra och är därmed ute ur den allsvenska kvalstriden. 

– Ja, just nu tänker jag bara att vi vinner nästa match så tar vi det därifrån, säger Kaied.

Samtidigt som HIF spelade så spelade Sundsvall. De fick 1-1 mot Östers IF, vilket innebär att de har säkrat den andra direktplatsen till allsvenskan och HIF får sikta in sig på kvalplatsen.

TV: SE FLER SPORTNYHETER

Stellan Bengtsson berättar om flygrädslan