Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Skulle ljuga om jag sa att jag aldrig kollar på tabellen”

Landslagsmålvakten om hatet: ”Ett samhällsproblem”
HIF firar ett av fyra mål mot Falkenberg.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Adam Kaied gjorde två av målen mot Falkenbergs FF.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Såväl Adam Kaied som Anthony van den Hurk blev tvåmålsskyttar.

Mittfältsstjärnan Wilhelm Loeper ville inte vara mycket sämre – han spelade fram tre (!) av målen.

Till slut vann Helsingborg med 4-1 mot Falkenberg.

– Det var riktigt blött! Det var svårt att vänja sig i början, säger Adam Kaied. 

Regnet föll i en strid ström över Falcon alkoholfri arena – där elljusen var den enda närvarande ljuskällan i det halländska höstmörkret.

Och kanske tyckte bottenlaget Falkenberg att det kalla klimatet var ganska trivsamt? För klockan hade inte ens tickat upp till tio minuter när Djurgårdslånet Adam Bergmark Wiberg stod för en enkel soloprestation, innan han knäppte av ett avslut som borrade sig in bakom Anders Lindegaard och betydde 1-0 till FFF.

Men Helsingborg lyckades svara upp.

Skåningarna spelade sig ur Falkenbergs inledande press och tog sig allt mer in i tisdagens match. Efter drygt 35 minuter kom utdelningen när talangen Adam Kaied påpassligt serverades en passning i straffområdet och säkert tryckte in kvitteringsmålet.

– Rasmus (Jönsson) spelade ett instick till Benjamin Acquah. Han får bollen inne i straffområdet men på kanten så han slår inlägg och då är jag där och tar den med en tocuh på vänstern och lägger in den, säger Kaied.

Loeper: ”Vi kör över dem”

Under årets upplaga av superettan har Helsingborg inte minst visat upp en extra styrka när andra halvlek vankats. Samma tema fortsatte i Falkenberg – där HIF tog ledningen efter dryga timmen.

Som så många gånger förr var det assistkungen Wilhelm Loeper som låg bakom den rödblå framspelningen. Yttermittfältaren skickade in ett närmast perfekt inlägg mot straffområdet, där Anthony van den Hurk mötte med huvudet och distinkt nickade in 2-1. 

– Vi snackade i halvlek om att vi bara skulle fortsätta spela och tro på vår matchplan. Vi fortsatte gnugga på i andra halvlek och då blev Falkenberg trötta för att vi hade bollen hela tiden. Då började det öppna upp sig och vi fick lägen att göra mål, säger Adam Kaied.

Ja, för Helsingborg var knappast nöjda med 2-1.

Efter 78 minuter utökade Kaied bortaledningen, framspelad så klart av Wilhelm Loeper. Drygt tio minuter senare slog Loeper sin tredje och sista assist för kvällen, när han hittade fram till anfallsstjärnan Anthony van den Hurk. 

Slutresultatet skrevs till 4-1 och resultatet innebär att Helsingborg parkerar på allsvenskt kval med 43 inspelade poäng. 

– Man skulle ljuga om man sa att man aldrig kollar på tabellen, medger Adam Kaied.

– Men samtidigt tänker vi på en dag i taget och en match i taget. Nu tänkte vi på Falkenberg och på hur vi skulle vinna den matchen. Just nu tänker jag på träningen och rehaben på onsdag. Sedan när matchen mot Gais närmar sig så kommer jag ta den matchen då. 

Hur är det att ha en medspelare som Loeper på kanten, han är ju överlägsen i assistligan? 

– Det är jävligt skönt, man behöver en sådan spelare i sitt lag! När Loeper får bollen tänker vi andra att vi ska hitta ytor i straffområdet. Gör vi bara det kan Loeper lägga in bollen och då gör vi mål. 

Hur var det att spela på naturgräs när det blev så här blött?

– Alltså, jag tycker deras matta var jättebra! Med tanke på hur vädret har varit den sista tiden så tyckte jag det var en bra matta. Kanske inte lika bra som Olympia, men den var mycket bra. Vi kunde spela, vi kunde rulla och det var inte studsigt. Så det var skönt. 

TV: SE FLER SPORTNYHETER

Landslagsstjärnan berättar om näthatet