Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

HIF-kaptenen klar – återvänder till HBK

Peter Larsson lämnar Helsingborg. Enligt KvP:s uppgifter återvänder han till Halmstads BK.Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Peter Larsson spelade i Halmstad mellan åren 2004 och 2008.Foto: MARCUS ERICSSON / MARCUS ERICSSON © BILDBYRÅN

Cirkeln ser ut att slutas.

Enligt Kvällspostens uppgifter återvänder HIF-kaptenen Peter Larsson till Halmstads BK inför nästa säsong.

– Jaså? Spännande uppgifter men jag har inga kommentarer, säger Peter Larsson.

Det är redan klart att Peter Larsson, efter sju år i Helsingborgs IF, lämnar Skåneklubben när hans kontrakt löper ut i vinter.

I HIF har den 33-årige mittbacken varit med om att vinna såväl SM-guld som Svenska cupen (båda 2011) men också att trilla ur allsvenskan i fjol.

Halmstads BK har därefter berättat att man för samtal med Peter Larsson, som flyttade tillbaka till sin förra hemstad Halmstad med familjen under 2016, om en eventuell återkomst i klubben där han gjorde allsvensk debut 2004 och spelade fram till sommaren 2008 när han värvades av danska storklubben FC Köpenhamn.

Enligt KvP:s uppgifter ska Peter Larsson nu vara överens med Halmstad.

– Det närmar sig, det gör det. Jag kan inte säga något mer nu när inget är på plats än, men snart vet jag i alla fall. Det är bättre att du återkommer, säger Peter Larsson om sin framtid.

Enligt mina uppgifter så är det till och med klart att du skrivit på för HBK?

– Jaså? Spännande uppgifter, haha.

– Jag har som sagt inga kommentarer. Jag får vänta lite till det är klart. Jag förstår att ni är nyfikna, men jag kan inte säga så mycket mer nu.

Krulj: ”Besked inom en vecka”

KvP har sökt HBK:s tränare Igor Krulj och Peter Larssons agent John Thornberg. 

I fredags gav Igor Krulj följande besked om intresset för Peter Larsson.

– Inget nytt där. Jag tycker det är en intressant spelare och en gammal HBK-spelare så på det sättet är han alltid attraktiv för oss. Det är klart vi har pratat med honom, men det är ingenting konkret och ingenting klart, sa Krulj då.

– Ska det bli något så tror jag att vi kommer landa i den frågan ganska snart, inom en veckas tid tror jag.

Får in rutin i ung trupp

HBK, som trillar ur allsvenskan i år och får starta om i superettan nästa säsong, har haft ett ungt lag i år och skulle med en värvning av Peter Larsson få in välbehövlig rutin i truppen.