Peter Larsson lämnar Helsingborg. Enligt KvP:s uppgifter återvänder han till Halmstads BK. Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅNPeter Larsson lämnar Helsingborg. Enligt KvP:s uppgifter återvänder han till Halmstads BK. Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Peter Larsson lämnar Helsingborg. Enligt KvP:s uppgifter återvänder han till Halmstads BK. Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Peter Larsson spelade i Halmstad mellan åren 2004 och 2008. Foto: MARCUS ERICSSON / MARCUS ERICSSON © BILDBYRÅNPeter Larsson spelade i Halmstad mellan åren 2004 och 2008. Foto: MARCUS ERICSSON / MARCUS ERICSSON © BILDBYRÅN
Peter Larsson spelade i Halmstad mellan åren 2004 och 2008. Foto: MARCUS ERICSSON / MARCUS ERICSSON © BILDBYRÅN

HIF-kaptenen klar – återvänder till HBK

Publicerad

Cirkeln ser ut att slutas.

Enligt Kvällspostens uppgifter återvänder HIF-kaptenen Peter Larsson till Halmstads BK inför nästa säsong.

– Jaså? Spännande uppgifter men jag har inga kommentarer, säger Peter Larsson.

Det är redan klart att Peter Larsson, efter sju år i Helsingborgs IF, lämnar Skåneklubben när hans kontrakt löper ut i vinter.

I HIF har den 33-årige mittbacken varit med om att vinna såväl SM-guld som Svenska cupen (båda 2011) men också att trilla ur allsvenskan i fjol.

Halmstads BK har därefter berättat att man för samtal med Peter Larsson, som flyttade tillbaka till sin förra hemstad Halmstad med familjen under 2016, om en eventuell återkomst i klubben där han gjorde allsvensk debut 2004 och spelade fram till sommaren 2008 när han värvades av danska storklubben FC Köpenhamn.

Enligt KvP:s uppgifter ska Peter Larsson nu vara överens med Halmstad.

– Det närmar sig, det gör det. Jag kan inte säga något mer nu när inget är på plats än, men snart vet jag i alla fall. Det är bättre att du återkommer, säger Peter Larsson om sin framtid.

Enligt mina uppgifter så är det till och med klart att du skrivit på för HBK?

– Jaså? Spännande uppgifter, haha.

– Jag har som sagt inga kommentarer. Jag får vänta lite till det är klart. Jag förstår att ni är nyfikna, men jag kan inte säga så mycket mer nu.

Krulj: ”Besked inom en vecka”

KvP har sökt HBK:s tränare Igor Krulj och Peter Larssons agent John Thornberg. 

I fredags gav Igor Krulj följande besked om intresset för Peter Larsson.

– Inget nytt där. Jag tycker det är en intressant spelare och en gammal HBK-spelare så på det sättet är han alltid attraktiv för oss. Det är klart vi har pratat med honom, men det är ingenting konkret och ingenting klart, sa Krulj då.

– Ska det bli något så tror jag att vi kommer landa i den frågan ganska snart, inom en veckas tid tror jag.

Får in rutin i ung trupp

HBK, som trillar ur allsvenskan i år och får starta om i superettan nästa säsong, har haft ett ungt lag i år och skulle med en värvning av Peter Larsson få in välbehövlig rutin i truppen.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag