Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

HIF åkte på sin första förlust för säsongen

Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN

Helsingborg blev utan mål för andra matchen i rad. 

Dessutom åkte man på säsongens första förlust då Öster vann med 1-0 på Olympia under lördagseftermiddagen. 

– Det är en stor besvikelse. På hemmaplan ska vi vinna, säger HIF-kaptenen Andreas Granqvist i Discovery+. 

Andreas Granqvist var åter i startelvan - däremot saknades anfallaren Anthony van den Hurk när Helsingborg tog emot Öster hemma på Olympia.  

Ett Öster som inte lade några fingrar emellan när man smällde på rejält i den första halvleken och störde Helsingborg. 

Hetast blev det i den 22 minuten då James Keene gick in hårt i en duell mot Vladislav Kreida. Helsingborgspelarna flockades runt domare Fredrik Hansson som nöjde sig med att varna engelsmannen. 

– Vi började bra. Den första kvarten till 20 minuterna gjorde vi en del av de saker vi önskade göra på ett bra sätt. Sedan efter det tyckte jag det blev sämre och vi var ganska missnöjda i paus, säger HIF-tränaren Jörgen Lennartsson.

HIF fick inte hål på Öster 

Det var en jämn tillställning som utspelade sig på gräset på Olympia. Och som så ofta i tajta matcher tillställningar så kom fasta situationer att bli avgörande. 

Precis före paus fick Helsingborgs Brandur Hendriksson ett frisparksläge ett fåtal meter utanför straffområdet före paus men bollen gick i muren. 

I den andra halvleken var i stället det gästande Öster som spräckte målnollan. Filip Örnblom - som gjorde sin första start för i år - dök upp vid den bortre stolpen och nickade in bollen på en väl slagen frispark från Oliver Silverholt. Och Anders Lindegaard fick se sin tre matcher långa nolla spricka. 

– Vi vet om att de är starka på fasta. Det är alldeles för dåligt att släppa in ett mål på fasta, säger Andreas Granqvist i Discovery+. 

Helsingborg fick dock sin chans till kvittering. Med dryga fem minuter kvar av matchen löpte sig inhopparen Noel Mbo fri men Victor Stulic svarade för en fin parad i Östers mål och Växjö-laget höll sedan undan och gick vinnande av planen. 

– Det är en stor besvikelse. På hemmaplan ska vi vinna, säger ”Granen”.

För HIF:s innebär förlusten att man står kvar på nio poäng och ligger sexa i tabellen. Dessutom gick HIF av planen utan att göra mål för andra matchen i rad. 

– När det här målet kommer på fasta tycker jag vi tappar huvudet och konceptet lite. Vi tar en del korkade val på planen som gör att det nästan bara blir enklare för Öster att försvara sig, säger Jörgen Lennartsson.

”Jag är otroligt glad”

Inför lördagens match hade Öster dubbla förluster i sitt bagage. Först mot Gais, där smålänningarna tappade en till synes trygg 2-0-ledning.

Därefter förlorade Öster även mot Gif Sundsvall med 2-0.

– Jag är otroligt glad över det sätt vi genomför matchen. Vi kontrollerar Helsingborg så mycket som man kan göra på bortaplan. Vi släpper inte till så mycket chanser överlag, säger Öster-tränaren Denis Velic.