Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anfallaren klar för HIF: ”Nu kör vi järnet 2021”

Viktor Lundberg är klar för Helsingborgs IF.
Foto: Johan Lilja
Helsingborgs sportchef Andreas Granqvist.
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Viktor Lundberg tillhörde BK Häcken under covidsäsongen 2020.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Helsingborg skriver treårskontrakt med Viktor Lundberg.

29-åringen kommer allra närmast från spel i allsvenskan med BK Häcken.

– Jag vill komma in, börja träna, lära känna alla till 110% och sedan få en bra säsong, säger Lundberg till HIF:s hemsida.

Viktor Lundberg kommer från Solna och var en del av det AIK som vann både SM-guld och svenska cupen 2009. Sedan dess har han tillhört klubbar som AFC Eskilstuna, danska Randers och portugisiska CS Marítimo.

Fjolårssäsongen spenderade Lundberg i Göteborg, där han noterades för 23 allsvenska matcher och ett mål för BK Häcken.

Redan under onsdagen kunde SportExpressen avslöja att den offensiva 29-åringen var nära en övergång till Helsingborg

– Det känns väldigt bra, det ska bli kul. Jag spelar på många av de offensiva positionerna och vill bidra i det offensiva spelet så jag hoppas att det kan bli några poäng. Det har varit fram och tillbaka under en längre tid, till slut tyckte jag att alla pusselbitar föll på plats och det kändes rätt. Jag vill komma in, börja träna, lära känna alla till 110% och sedan få en bra säsong. Nu kör vi järnet så gasar vi 2021, säger Viktor Lundberg till Helsingborgs hemsida.

”Stor erfarenhet från både utlandet och allsvenskan”

Sportchef Andreas Granqvist har sedan den allsvenska degraderingen förra året varit aktiv på spelarmarknaden och bland annat plockat in Vladislav Kreida och Dennis Olsson.

Samtidigt har dels Mix Diskerud och dels Martin Olsson lämnat Olympia för nya fotbollsäventyr.

Kontraktet med Viktor Lundberg är skrivet över tre år. 

– Viktor är en spelare med stor erfarenhet från både utlandet och allsvenskan. Han kan spela på alla offensiva positioner och blir en viktig pusselbit i vårt lagbygge. Vi ser framemot att ha med honom på resan vi har framför oss, säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist.

Förutom anfallare kan Viktor Lundberg även spela som ytter och som central offensiv mittfältare. Sist 29-åringen spelade i superettan var säsongen 2009, när han tillhörde dåvarande Väsby United (numera AFC Eskilstuna). 

Under totalt åtta allsvenska säsonger har Lundberg gjort 160 framträdanden, 21 mål och 13 assist.