HIF-stjärnan hyllar Olsson: ”Lite av min favoritspelare”

HIF firar 1-0 mot Brage.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Dennis Olsson gjorde sitt första mål.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Helsingborgs IF kopplar ett grepp om kvalplatsen till allsvenskan.

Mot Brage IK fick laget en drömstart – när Dennis Olsson gjorde sitt första mål i superettan.

Efter matchen hyllades han av sin lagkapten.

– Han är lite av min favoritspelare i laget, för han har en otrolig vänsterfot, säger Anthony van den Hurk.

Helsingborgs IF åkte på en tung förlust senast mot Gais i kampen om tredjeplatsen i tabellen och skulle studsa tillbaka mot IK Brage – vilket de gjorde.

Mycket tack vare inledningen på matchen.

I den fjärde minuten skickade Brandur Hendriksson in en frispark mot mål. Adrian Engdahl klev ut, men fick inte i väg bollen. I stället damp den ner framför fötterna på Dennis Olsson som kunde skjuta in 1-0 när Brage-målvakten lämnat målet.

– Det är en härlig känsla med inramningen vi har här, fansen och hela den biten. Sedan att hjälpa laget nu när vi jagar poäng i varje match, et känns jätteskönt, säger Olsson.

Det var hans första mål för HIF i superettan, i blott den andra matchen från start.

– Alltid kul att få förtroendet liksom, men jag har alltid varit redo att starta oavsett hur mycket speltid jag har fått. Nu var det extra kul att man får utdelning för det man kämpat på.

Hyllades av publik och van den Hurk

Han byttes ut i den 84:e minuten och fick ta emot publikens jubel. Och efter matchen fortsatte hyllningarna från publiken.

– Det är jättetrevligt. Det är nytt för mig. Fansen har alltid varit med oss, det är skönt att ha dem här och extra roligt att de hyllar en personligen också, säger Olsson.

Även lagets kapten Anthony van den Hurk hyllade sin anfallskollega efter matchen.

– Jag tycker han har ett riktigt bra öga för spelet. Han är lite av min favoritspelare i laget, för han har en otrolig vänsterfot och jag som anfallare kan verkligen dra nytta av det. Så jag är väldigt glad att han gjorde mål i dag, säger han.

Det blev ett tidigt mål för HIF även i den andra halvleken.

Mönsteranfall stängde matchen

Fem minuter in bröt hemmalaget ett uppspel på mittplan – och det blev starten på ett mönsteranfall. Bollen gick ut till lagets assistkung Wilhelm Loeper på högerkanten. Han tittade upp och hittade in med en perfekt passnings längs marken till Adam Kaied.

Som på ett tillslag friställde Anthony van den Hurk i straffområdet. Anfallaren gjorde inget misstag utan placerade bollen vid den bortre stolpen och gav HIF en 2-0-ledning.

– Du måste spela bra matcher, men som anfallare är det viktigaste att göra mål och det är något som finns i mig. Så jag är väldigt glad med målet och det är bra för mitt självförtroende, säger van den Hurk.

Helsingborg fastställde sedan slutresultatet i den 85:e minuten. Rasmus Karjalainen behövde bara en minut på plan för att få nätkänning. 

Laget tar därmed tre blytunga poäng i jakten på kvalplatsen och kopplar ett grepp om tredjeplatsen efter att närmaste konkurrenten Trelleborgs FF förlorat tidigare under dagen.

– Vi såg det innan matchen och det gav extra energi så klart, säger van den Hurk.

Colak avgjorde sent mot Sirius