HIF tappade poäng: ”Var ganska irriterade i paus”

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

HELSINGBORG. Trots ett stort spelövertag och en dramatisk avslutning klev Helsingborg av planen mållöst hemma mot Vasalund i en match som slutade 0-0. 

Dessutom fick laget Bödvar Bödvarsson avstängd i derbyt mot Landskrona BoIS. 

– Det är så klart en stor besvikelse med ett kryss på hemmaplan, säger HIF:s tränare Jörgen Lennartsson. 

Förra vecken åkte Helsingborg på en chockartad förlust mot division två laget Eskilsminne och trillade ur Svenska cupen. Men i superettan har laget visat prov på fin form den senaste tiden och har tre raka segrar. 

Då flera topplag tappat poäng hade HIF chansen att kliva upp i serieledning när nästjumbon Vasalund kom på besök till Olympia under måndagskvällen. Ett lag som HIF besegrade med 1-0 för knappt tre veckor sedan. 

Mållös första halvlek

Helsingborg kom ut och styrde matchen med ett stort bollinnehav medan Vasalund låg lågt och tajt och satsade på omställningar och fasta situationer. Gästerna vann också hörnstatistiken i den första halvleken med klara 5-1. 

Helsingborg hade trots mycket bollinnehav svårt att vaska fram några klara målchanser. Närmast i den första halvleken var Rasmus Karjalainen som mötte ett inlägg från Wilhelm Loeper med pannan men lyckades inte styra bollen på mål. 

– Jag tycker att vi började bäst första kvarten, tjugo minuterna. Sedan tycker jag att Vasalund var det bättre laget under de sista 20-25 minuterna av första halvlek. Vi var ganska irriterade i paus på vår prestation som vi tyckte var för svag i första halvlek, säger HIF:s tränare Jörgen Lennartsson. 

Irriterat när Vasalund drog ner på tempot

I den andra halvleken satte HIF tryck mot Vasalunds straffområde och gästerna kom knappt över mittplan under de inledande femton minuterna av den andra halvleken.  

HIF radade upp chanser samtidigt som Vasalund drog ner på tempot. 

Något som stundtals skapade irritation i HIF-lägret. 

– Det är ”a part of the game” och det gör vi också om vi spelar på bortaplan och har ett resultat som vi är nöjda med. Det har jag inga synpunkter på utan det måste vi bara tackla och inte bli frustrerade, säger Lennartsson. 

– Vi måste göra de saker som man gör rätt och inte göra det som man gör i affekt när man är frustrerad. Jag tycker att vi klarar det relativt bra under större delen av matchen. 


Känslorna bubblade över på tilläggstid
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Ledningsmålet hängde i luften men de strax över 3000 personerna som tagit sig till Olympia fick trots tio minuters tilläggstid och ett stolpskott där bollen dansade på mållinjen i matchens sista minut se sitt HIF kliva av planen mållöst.  

I slutet av matchen blev det också rejält irriterat då samtliga 22 spelare på planen hamnade i en konfrontation nere vid Vasalunds hörnflagga. 

Domare Andreas Duva Johansson valde att varna fyra spelare: Radu Mitu och Deni Avdic hos gästerna och Ravy Tsouka och Bödvar Bödvarsson i HIF.  

Bödvarssons varning betyder att han nu missar derbyt mot Landskrona. 

Krysset innebär att HIF missar möjligheten att ta över serieledningen. Laget ligger nu tvåa med 31 inspelade poäng - samma antal som rivalen Landskorna BoIS på tredjeplats. På lördag drabbar lagen samman i ett stekhett Skånederby på Landskrona IP.