”Han är hetast på marknaden”

Foto: BILDBYRÅN

Robin Book ratades av Helsingborgs IF.

Nu kan poängkungen vara på väg till allsvenskan på annat sätt.

– Han är hetast på marknaden av våra spelare, säger Varbergs Bois tränare Joakim Persson till Hallands Nyheter.

Superettans stora överraskning Varbergs Bois ser ut att kunna bli söndervärvade efter säsongen – om klubben misslyckas ta steget upp till allsvenskan.

Succélaget är fyllt till bredden av doldisar som fått sina stora genombrott det här året. 

Den som drar till sig mest intresse just nu är Robin Book. Den 27-årige poängkungen från Helsingborg har ett kontrakt som löper ut efter säsongen – och nu står de allsvenska klubbarna på kö.

Det säger Joakim Persson, tränare i Varberg, till Hallands Nyheter.

– Framförallt är det Robin Book som andra klubbar drar i, han är hetast på marknaden av våra spelare. Men han vet nog inte själv riktigt vad han vill än. Spelar vi allsvenskan nästa år så tror jag att alla spelare skriver på nya avtal, säger Joakim Persson till tidningen.

Hänvisar till agenten

Robin Book om intresset:

– Just nu fokuserar jag bara på den här säsongen, jag har en agent som sköter den biten, säger han till Hallands Nyheter.

Mittfältaren började spela i Helsingborgs IF från fem års ålder, men fick aldrig debutera i A-laget. När han var 21 år blev han utlånad till Ramlösa Södra.

Sedan dess har seniorkarriären gått via Eskilsminne, Syrianska, Gais och Utsikten. Nästa säsong talar allt för allsvenskt spel – antingen med Varberg eller någon annan klubb.