Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Halmstads bottennapp ger toppduon drömläge

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Halmstads BK stod för ett rejält magplask i jakten på kvalplatsen.

Det ger Helsingborg och Falkenberg drömläge att säkra minst kval inför söndagens toppmöte.

Halmstads BK stod för en rejäl missräkning när man överraskande förlorade med 3–0 hemma mot bottenlaget IFK Värnamo.

Pär Cederquist gjorde 1–0 på straff efter att anfallskollegan Rasmus Wiedesheim-Paul, utlånad från just HBK, ordnat straffen.

Värnamo, som tog tre mycket viktiga poäng i kampen för att undvika nedflyttning, gjorde sedan 2–0 och 3–0 inom loppet av några minuter efter två hörnor i slutet av första halvlek.

– Vi försöker trycka på med allt offensivt vi kan, men vi är inte tillräckligt cyniska och noggranna. Det är jäkligt bittert givetvis. Vi har lite för lågt bolltempo, vi får ut den på kanten men har inget djupledshot och då får Värnamo ställa om. De får en väldigt tveksam straff, så vi sätter oss lite i skiten. Sen är matchen rätt jämn, men sen släpper vi in på två fasta, och det är under all kritik , säger HBK-tränaren Igor Krulj till klubbens hemsida.

Förlusten öppnar för HIF och FFF

Halmstads förlust är en tung motgång för klubben i jakten på AFC Eskilstuna på tredjeplatsen som ger kvalspel till allsvenskan. Med fyra omgångar kvar måste HBK ta in minst fyra poäng.

Förlusten innebär samtidigt att toppduon Helsingborg och Falkenberg kan säkra minst kval vid seger i söndagens toppmöte på Olympia. Toppduon har båda 55 poäng.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!