Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Halmstad och Öster vann – men Trelleborg föll tungt

Wikström och Baffo kvällens målskyttar för HBK.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Öster ångar på – jagar allsvensk plats.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Depp i TFF – föll sent mot AFC Eskilstuna.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Halmstad ligger fortsatt tvåa i superettan efter seger med 2-0 borta mot Norrby. Samma siffror vann tabelltrean Öster med hemma mot Umeå. Värre är det för Trelleborg som föll med 3-2 borta mot AFC Eskilstuna efter ett sent baklängesmål och med sex omgångar kvar ligger de på negativ kvalplats. 

HBK tog tredje raka segern under onsdagskvällen när Norrby bortabesegrades med 2-0 efter mål av Emil Wikström och Joseph Baffo. Den sistnämnde satte bollen i nät först på stopptid.

Då även serieledande Degerfors vann skiljer det fortsatt tre poäng mellan värmlänningarna och tabelltvåan Halmstad.

Ner till tredjeplacerade Öster är det fem pinnar för HBK - ett Öster som också de vann med 2-0 under onsdagskvällen då nästjumbon Umeå inte mäktade med Växjölaget. James Keene och Mattias Pavic målskyttar. 

J-Södra tar tillbaka tredjeplatsen vid seger 

Femte trepoängaren i rad i superettan för Öster är därmed ett faktum. Vinner Jönköpings Södra under torsdagskvällen hemma mot Gais återtar de dock allsvenska kvalplatsen på målskillnad.

Värre är det för Trelleborg som förlorade borta mot AFC Eskilstuna med 3-2 där fjolårets allsvenska lag avgjorde med blott sex minuter kvar att spela. 

TFF, som för två år sedan spelade i landets högstaserie, ligger på negativ kvalplats men är samtidigt bara en bättre målskillnad från att husera på säker mark. Ner till nedflyttningsplats är det hela sju poäng.