Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Halmstad nära värva ex-allsvensk målvakt

Otto Martler har tidigare stått i Falkenberg.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Halmstads tränare Igor Krulj.Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Halmstads BK vill ha in en rutinerad målvakt som backup bakom Malkolm Nilsson.

Enligt Kvällspostens uppgifter är HBK nära att komma överens med förre Falkenbergsmålvakten Otto Martler.

– De har varit i kontakt med mig, men det är många klubbar som har sökt den här typen av tjänst, säger Otto Martler.

Efter en stark debutsäsong lämnade Isak Pettersson Halmstads BK och skrev på för IFK Norrköping i vinter.

HBK, som förväntas vara ett av topplagen i superettan i år, har i stället bestämt sig för att satsa på Malkolm Nilsson, 24, som ny förstamålvakt.

Bakom honom finns talangen Simon Andersson, född 2001, som reservmålvakt, men HBK vill gärna ha någon mer rutinerad målvakt som kan tänka sig en backup-roll.

Enligt Kvällspostens uppgifter, från olika källor, så är klubben nu nära att komma överens med Otto Martler, 30, om just en sådan roll även om det fortfarande ska återstå några detaljer.

– De har varit i kontakt med mig, men det är många klubbar som har sökt den här typen av tjänst har det visat sig. Det är lite kul, det var först när jag slutade spela som klubbarna började ringa, säger Otto Martler.

Slutade – nu är han backup

Mellan 2013 och 2016 vaktade Martler stolparna för Falkenbergs FF i superettan (2013) och allsvenskan (2014-2016), men la handskarna på hyllan inför fjolårssäsongen för att satsa på sitt civila arbete.

Han lockades dock att bli backup i Norrköping under våren och hade sedan samma roll i Gais under hösten. Även nu handlar det om en ren backup-roll om det ska fungera för Martler att kombinera med hans civila jobb.

– Det är ungefär som förra året. Jag tränar minst en gång i veckan och mer om jag hinner och kan och så är jag tillgänglig om någon av de andra två målvakterna skulle vara skadad eller sjuk. Det är väl det upplägget jag hade i både Norrköping och Gais och det jag har sagt att jag maximalt hinner med i dag.

Otto Martler räknar med att hans nästa klubb blir klar snart.

– Det tar nog inte alltför lång tid innan det blir något som är klart.