Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Guldhjälten vill tillbaka: ”Vi känner på varandra”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Markus Holgersson tränar med Helsingborgs IF. Foto: BILDBYRÅN

Markus Holgersson vann SM-guld med Helsingborg 2011.

Nu tränar han återigen med klubben – och återvänder gärna.

– Vi känner på varandra. Jag har varit ute länge, även om jag har varit på en högre nivå vet de ju inte riktigt vad de får, säger backen till Helsingborgs Dagblad.

Markus Holgersson var en nyckelspelare när Helsingborgs IF vann både SM-guld och cupguld under 2011.

Bortsett från en kortare återkomst under 2014 i röda tröjan har Holgersson spelat utomlands i Red Bull New York, Wigan, Anorthosis Famagusta och Ålborg.

Kontraktet med den danska klubben har dock gått ut och sedan några dagar tillbaka tränar den 33-årige backen med Helsingborgs IF igen.

– Det är fantastiskt att komma hit, jag känner mig hemma direkt. Det är skönt att vara här, säger Holgersson till Helsingborgs Dagblad.

Inledningsvis är planen att Markus Holgersson ska träna med Helsingborg under juni månad samtidigt som parterna återbekantar sig med varandra.

Granqvist ansluter efter VM

HIF, som har ambitionen att gå upp i allsvenskan till nästa säsong, har dock välbeställt på mittbacksfronten i form av Fredrik Liverstam, Carl Johansson, Charlie Weberg och Carl Thulin. Efter VM ansluter även landslagskaptenen Andreas Granqvist.

Samtidigt öppnar Holgersson, som inte säger sig ha fler bud för stunden, för att han spela även som ytterback och central mittfältare.

– Jag har kommit in i det snabbt. Därför är det också skönt med en mjukstart, jag håller alla dörrar öppna och ser om det blir en möjlighet här. Jag vill visa framfötterna, HIF är ju mitt lag i Sverige och jag vill hjälpa till så mycket jag kan. Sen är inte tajmingen alltid rätt och nu är det längesen jag såg att det var så stabilt. HIF:s lägstanivå är så jäkla hög, det är väldigt imponerande, säger han.

Möter Halmstad i uppskjutna premiären

Helsingborgs IF möter under torsdagskvällen Halmstads BK borta i den uppskjutna superettanpremiären. Vid seger går HIF upp i delad serieledning.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!