Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Granqvist värvar isländsk landslagsback till HIF

Andreas Granqvist – nöjd med Bödvarsson-transfern
Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN

Efter Martin Olsson.

Nu värvar HIF den isländske landslagsvänsterbacken Bödvar Bödvarsson.

– Det är ingen hemlighet att en vänsterback varit en pusselbit vi letat efter, säger sportchefen Andreas Granqvist.

Helsingborgs IF hade länge stort hopp om att Martin Olsson trots degraderingen från allsvenskan skulle stanna i klubben.

Till slut valde Olsson – som förra säsongen på grund av skadeläget spelade mycket mittback – att lämna HIF för allsvenska BK Häcken.

Något som fick HIF att snabbt ge sig ut på vänsterbacksjakt. En jakt som nu är över när Bödvar Bödvarsson, 25, skrivit på ett årslångt kontrakt.

Islänningen spelade senast i polska Jagiellonia Bialystok efter tre år i förstaligaklubben.

– Det känns väldigt bra att komma till HIF. Jag har bara hört bra saker om både klubben och staden. Isländska spelare brukar göra det bra här, vilket jag naturligtvis också hoppas göra. Målet är att ta HIF till allsvenskan, spela många matcher och bidra till laget, säger Bödvarsson i ett pressmeddelande.

Bödvarsson har spelat fem landskamper för Island och Andreas Granqvist är nöjd med värvningen.

– Bödvar passar bra in i den profil vi sökt och vi är glada att ha honom i klubben. Han har samlat på sig mycket erfarenhet trots att han inte är så gammal och har både goda ledaregenskaper och stor vinnarmentalitet, säger Granqvist.


TV: Så blir sportåret

Här är höjdpunkterna från januari till december