Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Granens” ilska: ”Är helt overkligt”

Granqvist får straff emot sig – blir rasande
Gif Sundsvall fick straff efter en minimal kontakt med Pontus Engblom.
Foto: Discovery +
Granqvist förstod ingenting av beslutet.
Foto: Discovery +
Foto: Discovery +

Andreas Granqvist är tillbaka i hetluften

I sin tävlingscomeback hamnade landslagskaptenen i en omdiskuterad situation när Sundvalls anfallare Pontus Engblom föll i HIF:s straffområde och fick straff.

– Det känns helt overkligt, säger Granqvist till Discovery+.

Matchen slutade 2-2.

Två av superettans topptippade lag möttes på tisdagskvällen.

Helsingborgs IF:s anfallsstjärna Anthony van den Hurk gjorde matchens första mål när han styrde in Wilhelm Loepers låga inlägg i den 18:e minuten. Anfallaren har haft en tung försäsong och och det tidiga målet kan visa sig bli viktigt, tror Pär Hansson, expert hos Discovery+.

– Ett typiskt mål som han behöver, som kan göra hela hans säsong. Sen måste man dock ifrågasätta försvarsspelet hos Sundsvall. Man måste ta bort bollen på första stolpen där, den låga bollen får inte komma in där, säger Hansson.

Sundsvall kvitterade på straff

Fem minuter senare löpte sig Pontus Engblom loss från HIF-mittbacken Ravy Tsouka, tog sig in i straffområdet och tappat balansen efter att ha skjutit ett skott som målvakten Anders Lindegaard räddade.

Sekunden senare blåste domaren straff och gav Andreas Granqvist ett gult kort. HIF-kaptenen hade hunnit upp Engblom men frågan är om spelarna ens rörde varandra.

– Det är möjligen en liten kontakt mellan två fötter men det här är en helt felaktigt dömd straff till Sundsvall, säger Pär Hansson, expert hos Discovery+. I halvtidsintervjun var Andreas Granqvist frågande. Det var ingen kontakt, enligt honom.

– Jag känner inget alls överhuvudtaget. Han (Engblom) ligger ju redan ner när han försöker lobba.

Engblom vill varken säga bu eller bä när han tittar på reprisbilderna.

– Jag vet inte riktigt. Det är svårt att säga. Det ser ut som att det är något litet som stoppar mig där men jag vet inte. Det är domaren som dömer, säger Engblom till Discovery+

Engblom satte själv straffen högt mitt i målet och lagen gick till halvtidsvila med 1-1.

Kryss i premiären

I den 61:a minuten gjorde Anthony van den Hurk 2-1. Brandur Hendriksson slog en hörna som anfallaren styrde in med låret. 

Sundsvall pressade på hårt för en kvittering under matchens sista halvtimme och HIF stretade emot länge. På tilläggstid höll sig 17-årige inhopparen Johan Bengtsson framme och vrickade in 2-2 efter en hörna. Båda lagen lämnade därmed premiären med en poäng.