Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Granen längtar efter derby mot Malmö: ”Varit kaxig”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

HELSINGBORG. Helsingborgs IF vann superettan.

Nu längtar HIF-kaptenen Andreas Granqvist efter heta Skånederbyn mot Malmö FF och Markus Rosenberg.

– Jag har ju varit ganska kaxig i en intern video så jag har lite att se fram emot nu i den matchen, säger Andreas Granqvist med ett skratt.

Helsingborgs IF avslutade säsongen med en dubbel.

Serieseger i superettan efter 3–1 mot Varberg i den sista omgången.

Och skytteligaseger för Andri Bjarnason med 16 mål.

– Det är alltid skönt att vinna en serie i stället för att komma tvåa, säger Andreas Granqvist.

Kan du på allvar börja tänka på allsvenskan nu?

– Jag kom ju inte hem för att spela superettan, Wanderson och Holgersson kom inte hit för att spela i superettan. Rasmus (Jönsson) och Darijan (Bojanic) har utgående kontrakt, men det är spelare som är tillräckligt bra för att spela i allsvenskan hoppas vi. Det har varit en plan en längre tid men nu kan vi gå in i det 100-procentigt. Vi har en stark trupp men behöver nog spetsa lite till för att hänga med i allsvenskan.

Har du funderat på vad ni behöver?

– Vi har väl en plan vad vi behöver. Vi har ett antal kontrakt som går där vi behöver snacka med spelarna och se hur de ser på situationen. Därefter får vi kolla marknaden. Det finns ett antal intressanta namn som vi kan tänka oss men vi har inte börjat än med dem.

Längtar efter derby mot MFF: ”Varit kaxig”

Med Helsingborgs IF tillbaka i svensk fotbolls finrum väntar även nya Skånederbyn mot rivalen Malmö FF.

Andreas Granqvist längtar dit – av flera anledningar.

– Jag har ju varit ganska kaxig i en intern video mot min vän Rosenberg så jag har lite att se fram emot nu i den matchen.  Det var fantastiskt roligt att han förlängde sitt avtal. Jag tycker att det är en otroligt skicklig anfallsspelare, förmodligen den bästa i allsvenskan, så där har jag lite att tampas med nästa säsong, säger HIF-kaptenen glatt.

Du är glad att han förlängde?

– Absolut. Jag vill alltid möta de tuffaste och bästa motståndarna och han är en av dem.

Tror du att din videohälsning bidrog?

– Kanske lite, vem vet.

Med tanke på videon måste jag fråga, vem kommer käka upp vem nästa år?

– Det återstår att se, haha. Så klart hoppas jag att jag vinner den duellen men han är nog sugen på att göra mål. Det kommer bli roliga och tuffa matcher.

”Vi kan inte ha förlorat mot Malmö...”

Nästa år är det elva år sedan Andreas Granqvist senaste Skånederby 2008.

Kommer du ihåg hur det gick?

– Nej, det gör jag inte.

4–2 på Olympia.

– Vi måste vunnit, vi kan inte ha förlorat mot Malmö. Haha. Eller? Vann vi?

Ni vann.

– Ja, det är positiva minnen, skrattar "Granen" som längtar efter allsvenskan.

– Det kommer bli roligt. Jag ser fram emot Malmö, jag ser fram emot AIK som har ett fantastiskt lag, jag ser fram emot Norrköping, Göteborg. Det är så många roliga lag i allsvenskan som jag ser fram emot att möta. Det kommer bli på en helt annan nivå. För egen del tror jag att jag kommer gynnas av det. Jag älskar att spela mot bra motståndare, bra lag, jag höjer mig när det kommer till såna matcher.

Granqvist: ”Varit tuffare än jag trott”

Av fotbollshösten 2018 återstår bara två landskamper med Sverige i Nations League innan Andreas Granqvist kan ta välförtjänt semester efter en lång säsong som började med Krasnodar förra sommaren.

– Det har varit en väldigt tuff säsong. Jag trodde inte det skulle vara så tufft efter sommaren. Både mentalt och fysiskt, men kanske mer mentalt. Nu är det två matcher till med landslaget där vi ska göra vårt bästa för att ta sex poäng, sen ska jag ha en välbehövlig semester.