Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Granen” är spelklar – finns med i truppen

HIF-tränaren Jörgen Lennartsson.
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
HIF-kaptenen Andreas Granqvist.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Helsingborg är fortfarande obesegrade under årets säsong.
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Andreas Granqvist är spelklar och redo mot Öster.

Men Helsingborgs IF får klara sig utan Anthony van den Hurk, Victor Göransson och Dennis Olsson.

– Vi har en väldigt bra grupp som är väldigt tajt, säger HIF-tränaren Jörgen Lennartsson.

Topptippade Helsingborg parkerar på en allsvensk kvalplats efter fem superettan-omgångar. Nordvästskåningarna är fortsatt obesegrade - men fick ”bara” oavgjort med sig från den senaste bataljen mot jumbon Brage.

Allra närmast väntar Östers IF, som har förlorat sina två senaste matcher. Först mot Gais och därefter mot Gif Sundsvall.

– Varje match lever sitt eget liv och varje match har sina egna utmaningar. Den här serien är väldigt speciell med väldigt jämna matcher och få mål. Många lag är bättre på att försvara än på att göra mål. Det är små marginaler i vilken riktning de olika matcherna dippar, säger en pratglad och till synes avslappnad Jörgen Lennartsson.

Vad säger du om Östers IF?

– Östers IF är en gammal klassisk idrottsförening med mycket meriter och mycket fotbollskultur. Det är Stig Svensson i spetsen, och allt som har producerats utefter det, säger Lennartsson, och tillägger: 

– Ska vi tänka mer på morgondagen? 

Ja, vad tänker du om Öster som motståndare?

– Ja, jag förstår att du tänker på det. De är ett välorganiserat lag, de är väldigt tajta och aggressiva. De är ganska fysiska, vi har mött dem en gång i en träningsmatch och vi känner varandra väl. Det finns en hel del erfarenhet i laget med James Keene längst fram som är otroligt löpvillig och tuff att spela mot.

– Det ska bli roligt som bara den, konstaterar Jörgen Lennartsson.

”Granen” spelklar igen

Inne i sjukstugan har Andreas Granqvist namn strukits från skadelistan och HIF-kaptenen är redo för spel mot Öster, berättar Jörgen Lennartsson.

Alltjämt är dock anfallaren Anthony van den Hurk borta från spel, liksom Dennis Olsson, Victor Göransson och Jakob Voelkerling Persson.

– Vi är fulla av energi, spelglädje och självförtroende, känns det som. Det har varit en väldigt bra träningsvecka med bra träningar hela veckan. Gubbarna är sugna på ny match. Det ska bli kul, säger Jörgen Lennartsson.

Vad säger du om säsongsinledningen så här långt?

– Vi har inte förlorat än och vi är svåra att göra mål på. Vi har en väldigt bra grupp som är väldigt tajt. Vi har en bra ”team spirit” och bra laganda. Alla är påkopplade när de kommer till jobbet och de stöttar varandra på ett bra sätt. 

Jörgen Lennartsson fortsätter: 

– Defensivt är det bra, däremot är det väldigt viktigt att vi inte slår oss till ro. Det är blod, svett och tårar som gäller varje minut för att bibehålla det.

– Sedan anfallsmässigt har vi jobbat med vårt passningsspel otroligt mycket, det är det vi tränar överlägset mest hela tiden. Jag tycker vi tar små kliv varje vecka på det. Nu är det väl den här sista pusselbiten, att spelet ska generera mer, där är vi inte nöjda. Vi har fått slita en hel del för att skapa målchanser och vi hoppas helt enkelt bli skickligare och effektivare i den fasen av spelet.

Matchen mellan Helsingborg och Öster har avspark klockan 17.00.