Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Frågar om jag vill spela klubblags-VM”

Mix Diskerud gjorde 28 allsvenska matcher för HIF. Nu är det oklart om han tillhör klubben igen nästa år.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Mix Diskerud gjorde 28 allsvenska matcher för HIF. Nu är det oklart om han tillhör klubben igen nästa år.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Sju spelare har tackat adjö och lämnat Helsingborg sedan degraderingen till superettan.

Och fler kan det bli. I en intervju med Helsingborgs Dagblad öppnar även Mix Diskerud för att söka sig vidare.

– Mina vänner frågar om jag inte vill komma tillbaka för att spela i klubblags-VM 2021, skriver innermittfältaren i ett mejl till HD. 

Den allsvenska säsongen gick inte riktigt som det var tänkt för Helsingborgs IF. Skåningarna hade det tufft under hela året, och var matematiskt utslagna ur allsvenskan redan inför den sista omgången. 

Sedan dess har det hänt en hel del i HIF-truppen. Erik Figueroa, Shkodran Maholli, Kebba Ceesay, Joseph Ceesay, Adam Eriksson och Mohammed Abubakari har samtliga tackat adjö till Olympia och sökt sig vidare mot nya jaktmarker.

Framtiden är även oklar för mittfältaren Mix Diskerud, som har ett utgående kontrakt. 

– Jag har aldrig spelat inför tomma läktare och varit inblandad i en bottenstrid tidigare. För mig har det antagligen varit lärorikt och karaktärsbyggande men för en stolt och traditionell klubb som HIF har det varit otroligt hemskt. Jag går in i julfirandet med en bitter eftersmak. Personligen kan jag säga att jag hoppas det var första och sista gången jag måste gå igenom en sådan bottenstrid, skriver Mix Diskerud i ett mejl till Helsingborgs Dagblad. 

30-åringen konstaterar även att det ”finns intresse från nästan alla sex världsdelar” men att ett definitivt besked om klubbadressen 2021 kommer fattas först när ”julgranen börjar barra”.

Vill tillbaka till mittfältet

På HD:s fråga om Mix Diskerud känner ett sug att ta revansch med HIF nästa år skriver han:

– Ja. Men det finns också ett sug efter att spela i ett lag med tillräckligt många mittbackar så att jag kan spela mittfältare, samt ett sug om att vara kapten och få lov att ta frisparkar och straffar. Vi fotbollsspelare som vill utvecklas optimalt måste nog vara lite egocentriska för att prestera någorlunda i närheten av vår målsättning.

Innan flytten till Skåne var Mix Diskerud bosatt i Sydkorea, där han tillhörde storklubben Ulsan. Parallellt med att HIF gått tungt i allsvenskan har Ulsan levt i en helt annan verklighet – med stora framgångar.

Klubben vann bland annat asiatiska Champions League, och är därför klara för klubblags-VM nästa år.

– Jag bidrog till att kvalificera dem från den tuffaste ligan i Asien till Champions League i år också, men valde HIF på grund av covid och min nyfödda dotter. I går [läs lördag] vann Ulsan finalen i Champions League och mina vänner frågar om jag inte vill komma tillbaka för att spela i klubblags-VM 2021, skriver Mix Diskerud till Helsingborgs Dagblad.