Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förre guldhjälten avslutar karriären

Peter Larsson i HBK:s tröjaFoto: BILDBYRÅN
Peter Larsson i HIF:s tröjaFoto: BILDBYRÅN

Förre SM-guldvinnaren och landslagsspelaren Peter Larsson slutar spela fotboll.

Året säsong i Halmstads BK blir 35-åringens sista.

– Det är klart att det är ett tufft beslut, säger mittbacken till HBK.se 

Halmstad BK:s superettansäsong är en besvikelse.

Klubben som satsade mot allsvenskan 2020 ligger på en tiondeplats i tabellen och i somras ersattes tränare Igor Krulj av Magnus Haglund.

Nu kommer nästa smäll för HBK.

Peter Larsson lägger av med fotbollen efter säsongen.

– Jag kom tillbaka till HBK och skrev ett tvåårskontrakt och då var utgångsläget att jag skulle spela de två åren. Jag tycker det har funkat helt okej och det har varit jättekul, men jag känner att det blir tuffare med kroppen efter hand, säger Larsson till HBK.se.

Halmstadfödde Peter Larsson debuterade i allsvenskan för HBK under Janne Anderssons ledning under SM-silveråret 2004.

Spelade för FCK och HIF

Karriärens allra bästa år hade dock Larsson först i FC Köpenhamn 2008 till 2012 samt i Helsingborgs IF dit han först kom på lån under 2011 och sedan köptes loss 2012 för att stanna till 2017.

Peter Larsson var en viktig byggsten i HIF:s storhetstid under början av 2010-talet och han var med om att både vinna SM-guld och svenska cupen för Helsingborgs IF samt att spela gruppspel i Europa League 2012.

Larsson återvände till Halmstads BK inför säsongen 2018 och nu blir alltså 2019 sista året som fotbollsspelare för mittbacken.

– Det är klart att det är ett tufft beslut, men det känns rätt nu. Att få avsluta i HBK känns väldigt bra. Det är en härlig avslutning, säger Larsson till HBK.se.