Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

FCK-lånet lämnar Halmstad – men samarbetet fortsätter

Aboubakar Keita.Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Halmstads tränare Igor Krulj.Foto: CONNY SILLéN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det blir ingen fortsättning i Halmstads BK för Aboubakar Keita nästa säsong.

Mittfältaren återvänder till danska storklubben FC Köpenhamn – men samarbetet mellan klubbarna ser ut att fortsätta.

– Det var ett bra möte, säger HBK:s tränare Igor Krulj.

Även om Halmstads BK trillade ur allsvenskan så var lånet av mittfältaren Aboubakar Keita en av lagets mest lyckade värvningar under året.

Keita var en av två spelare som HBK lånade från danska storklubben FC Köpenhamn inför säsongen, men trots att klubben haft vissa förhoppningar om att få behålla Keita även i superettan nästa säsong så blir det inte så.

– Som det ser ut nu så blir det ingen återkomst för honom. Han kommer stanna kvar i FCK, säger Igor Krulj efter fredagens möte med FCK.

Fanns det någon öppning?

– Nej, kring Keita fanns det inte egentligen det. Han är FCK-spelare nu och de är jättenöjda med hans utveckling. Nu känner de att han är mer redo för att ta en plats där eller konkurrera på fullt allvar.

Keita gjorde två mål och en assist på 25 matcher i allsvenskan.

Fortsatt samarbete

Sommaren 2016 värvade HBK även Marcus Mathisen från FC Köpenhamn. Mathisen spelade huvudrollen när HBK vann det allsvenska kvalet mot Helsingborg samman höst. På fredagens möte diskuterades även framtida spelarutbyten men framför allt ett fortsatt samarbete mellan klubbarna.

– I dag var det mer att båda skulle bekräfta att det fallit väl ut och att utrymme finns för ett fortsatt samarbete. Det var ett bra möte, men det var inget i detalj hur vi ska jobba senare, säger Igor Krulj.

Klubbarna ska ha ett nytt möte i början av januari.