Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter vändningen – nu har Mjällby superchans

Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN
Foto: Petter Arvidsson / BILDBYRÅN

Halmstad BK hämtade sig efter kallduschen mot topplaget Brage.

Nu kan Mjällby säkra uppflyttning redan på måndag när jumbon Syrianska gästar Blekinge. 

– Det här är något speciellt, säger Joel Nilsson, Mjällbyspelare.

Förutsättningarna inför omgången: Om Brage tappar poäng samtidigt som Mjällby vinner mot Syrianska tar blekingarna steget upp till allsvenskan.

Efter Halmstads upphämtning är del ett genomförd.

Men det började inte särskilt bra för hemmalaget. Robin Sellin gjorde 1-0 i matchminut 20. En minut senare utökade Anton Lundin till 2-0.

Vände och vann

Men HBK är i bra form, efter tre raka vinster inför matchen. Det dröjde visserligen till avgörandet kom. I den 90:e minuten gjorde Mikael Boman 3-2, efter att Thomas Boayeke och Rasmus Wiedesheim-Paul gjort varsitt med två minuters marginal i den 32:e respektive 34:e minuten.

– Lite surt att vi är i den här formen nu, men vi får bygga på det här inför nästa säsong, säger Mikael Boman till Sveriges Radio.

Men för Mjällby innebär segern mer. Nu har blekingarna ett superläge att säkra en uppflyttningsplats redan på måndag. 

– Det ser bra ut, erkänner Joel Nilsson, Mjällby.

– Men det är väl inget jag funderat så mycket på. Man är väl taggad till varje match, men det här är något speciellt, nu när vi kan säkra på hemmaplan. Man vill ju att matchen ska gå i gång redan nu.  

Mjällby ligger tvåa i tabellen på 53 poäng, med Jönköping och Brage skuggandes på 51 poäng – båda med en match mer spelad.

”Bara gå ut och köra”

Syrianska å andra sidan krigar sig existens i superettan. Jumbon har en poäng upp till kvalplats. 

– Det är att spela vårt spel, det har vi gjort bra hela säsongen. Inte komma ner i deras tempo. Det är bara att gå ut och köra och inte tänka så mycket, säger Joel Nilsson. 

Och skulle blekingarna misslyckas att vinna mot Syrianska har man ytterligare en chans i den sista omgången när man gästar serieledarna Varberg. 

Men det är en skräll att Mjällby har en fot på en uppflyttningsplats – det tycker även Joel Nilsson. 

Mjällby inledde säsongen med att förlora mot både Varberg och Norrby. 

– Jag får ärligt säga att det var svårt att se att vi skulle vara i den här positionen. Efter de inledande matcherna vi förlorade har kommit ihop som lag och grupp.