Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Efter tunga starten – TFF värvar försvarare

TFF:s manager Peter Swärdh har inte fått uppleva någon framgångsvåg under sin första tid i TFF. Foto: BILDBYRÅN

Trelleborgs FF går tungt i superettan.

Men nu plockar klubben in förstärkning för att vända på skutan.

Den 24-årige serben Bozidar Velickovic är klar för klubben. 

Trelleborgs FF har inte fått en rolig start på årets säsong i superettan.

Efter ett tungt fjolår med nedflyttning från allsvenskan har skåningarna haft svårt att pricka formen och TFF återfinns strax ovanför nedflyttningskriget i superettan.

Men nu förstärks truppen.

På sin hemsida meddelar Trelleborg att den serbiska mittbacken Bozidar Velickovic är klar för klubben. Han kommer närmast från spel i Serbien och FK Vozdovac.

– Bozidar är en snabb innerback som även kan spela på vänsterkanten. Han har en bra passningsfot och ett starkt positionsspel. Han är en spelare som med sina egenskaper och sin personlighet ska kunna påverka vårt spel både offensivt och defensivt, säger TFF:s manager Peter Swärdh till klubbens hemsida

Förra säsongen var Bozidar Velickovic bland annat utlånad till FK Indjija i den serbiska andra divisionen. Där gjorde han totalt 14 framträdanden och var med och förde klubben till uppflyttning. 

Hans nya kontrakt med Trelleborg är skrivet på två och ett halvt år och han ansluter till TFF så snart laget är tillbaka från ledighet. 

Han gör sin första träning i Skåne den andra juli. 

Söker nyförvärv efter tung start

Sedan tidigare har Kvällsposten rapporterar att Trelleborg blickar mot förstärkningar under sommarens transferperiod. Klubben fick inför säsongen ett stort ekonomiskt tillskott när Johan Andersson, vd för huvudsponsorn Mellby Gård, valde att skjuta in 50 miljoner kronor i klubben.

Pengar som bland annat ska gå åt till just nyförvärv. 

– Det primära med satsningen är att kunna göra bra förvärv, att stärka truppen, sade Johan Andersson i samband med att satsningen avslöjades.

Det är alltså de miljonerna som Trelleborg nu kan börja spendera. I början på juni berättade Peter Swärdh för Kvällsposten att klubben vill förstärka på flera positioner – bland annat mittbacksplatsen. 

– Vi ska vara aktiva i det här fönstret också, men förhoppningsvis på ett annat sätt. Vi tittar specifikt på några positioner. Det är den processen vi har just nu, sade Peter Swärdh.

Förutom en ny mittback blickar TFF även mot offensiva förstärkningar under sommarfönstret.

Så sent som på söndagen förlorade Trelleborg med 2-0 på bortaplan mot Jönköping Södra. Klubbens andra raka förlust.