Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Thern dementerar tränarcomebacken

Jonas Thern, här i rollen som landslagsscout, uppges ta över som ny huvudtränare i IFK Värnamo.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Christian Järdler.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Det infekterade tränarbråket mellan IFK Värnamo och Öster kan få en oväntad lösning.

Enligt Fotbollskanalen ska legendaren Jonas Thern gå in som ny huvudtränare för IFK Värnamo.

– Det är inget jag vet vilket är konstigt. Jag har inga planer på att satsa på seniorfotbollen igen, skriver Jonas Thern i ett sms till Kvällsposten.

Tränarbråket kring IFK Värnamos huvudtränare Christian Järdler som Öster vill värva har rört upp känslorna i Smålandsklubbarna.

Öster vill ersätta nuvarande tränaren Thomas Askebrand med Christian Järdler – som bett om att få bryta sitt kontrakt med superettanklubben för att gå till rivalen.

– Detta är en krigsförklaring från Östers sida och man har gått bakom ryggen på oss helt och hållet, sa Kaj Larsson, ordförande i IFK Värnamo till Smålandsposten.

Enligt Fotbollskanalen agerar nu IFK Värnamo – genom att ersätta Järdler med legendaren Jonas Thern som huvudtränare efter den kommande matchen mot Helsingborgs IF.

Jonas Thern, som även är scout i förbundskapten Jan Anderssons nya landslagsstab, är sedan i juni tillbaka i IFK Värnamos verksamhet. Där är han sedan augusti ansvarig för elitverksamheten under A-laget.

Sportchefen dementerar uppgiften

Uppgifterna dementeras dock av IFK Värnamos sportchef Thomas Lundqvist.

– Nej, det är inget sånt beslut taget. Vi har kontrakt med Järdler nästa år också, säger Lundqvist till Fotbollskanalen.

Enligt Thomas Lundqvist är det inte aktuellt att Jonas Thern tar över efter Järdler.

– Nej.

– Jonas är inne i föreningen och är anställd på halvtid. Han jobbar ju på ungdomssidan. Det är ju ingen nyhet i sig.

Thern: ”Inget jag vet”

Jonas Thern hälsar till Kvällsposten att han själv är överraskad av uppgifterna, men inte har några planer på att bli tränare på seniornivå igen.

”Det är inget jag vet vilket är konstigt. Jag jobbar med IFK Värnamos U-verksamhet och har inga planer på att satsa på seniorfotbollen igen. Tråkigt för oss alla involverade i föreningen med allt negativt som nu stör slutspurten i serien och inte minst för det fina jobb tränarstaben och spelarna har levererat så här långt”, skriver Jonas Thern i ett sms.