Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter succén i superettan: Jagas av norska giganten

Rosenborg visar intresse för Rasmus Wiedesheim-PaulFoto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Rosenborg tränas av förre Malmö FF-tränaren Åge HareideFoto: DAVALI PHILIP / POLFOTO BILDBYRÅN

Rasmus Wiedesheim-Paul, 21, gör succé i Halmstad. Samtidigt håller laget på att ta steget upp i allsvenskan.  

Nu kan anfallaren lämna klubben inför avslutningen av serien. 

Enligt uppgifter till norska TV 2 förhandlar HBK med Rosenborg om en övergång. 

Halmstads BK har haft en mycket fin säsong i superettan så här långt. Laget ligger för tillfället på en andraplats och har fem poäng ner till Jönköpings Södra på kvalplats med tio omgångar kvar att spela av superettan. 

En av huvudanledningarna till hallänningarnas framgång är den solida defensiven – en annan stavas Rasmus Wiedesheim-Paul. Den 21-årige anfallaren slog igenom rejält när han gjorde 19 mål i fjol. I år har han stått för 13 mål och befinner sig just nu på en andraplats i skytteligan. 

Norska giganten intresserad 

Nu kan anfallaren vara förlorad för HBK. Enligt uppgifter till norska TV 2 visar den norska storklubben Rosenborg intresse för 21-åringen. Rosenborg sålde nyligen Torgeir Børven till turkiska MKE Ankaragücü. Lagets tränare Åge Hareide har gjort klart att han behöver plocka in en ersättare och enligt TV 2 ska förhandlingarna med Halmstad vara långt gångna. 

Enligt uppgifter till FotbollDirekt tackade Halmstad i somras nej till ett bud på fyra miljoner kronor från Elfsborg. Rosenborg kommer nog att få betala mer än så för att lösa anfallaren från sitt kontrakt med Halmstad som gå ut 2021. 

I Rosenborg finns sedan tidigare den svenske anfallaren Dino Islamovic.