Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Efter Halmstads tunga start – skyttekung nära comeback

Foto: LENNART MÅNSSON / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

Bottenstrid och en sparkad tränare.

Superettan har inte börjat som Halmstad hoppades.

Men nu kan nödvändig förstärkning vara på väg. Enligt Hallandsposten är nämligen anfallaren Mikael Boman nära en comeback till HBK.

Mellan 2012 och 2015 var Mikael Boman en nyckelspelare i Halmstad BK.

Han var bland annat med och förde upp klubben till allsvenskan via kval mot Gif Sundsvall, där han även blev målskytt.

Men tre säsonger i Halland fick räcka för den målfarliga anfallaren. Därefter gick han vidare till Gamla Ullevi för spel med IFK Göteborg.

”Mycket nära comeback”

De senaste två åren har Mikael Boman spenderat i Danmark och Randers. Men han har inte lyckats ta en riktig startplats i den danska klubben och tidigare i maj bekräftade Randers sportchef att de var intresserade av att göra sig av med svensken. 

– Mikael har utgående kontrakt i vinter men vi ska se om vi kan hitta en ny klubb till honom i sommar. Det finns redan klubbar som har meddelat intresse, men det ska självklart vara något som tilltalar Mikael, sade sportchefen Sören Pedersen då till Tipsbladet.

Nu rapporterar Hallandsposten att en övergång till Halmstad BK kan vara på gång.

Enligt tidningen är Mikael Boman ”mycket nära” att skriva på för Halmstad.

Tung start på säsongen

Under sina år i Halmstad stod Boman för 37 mål och 13 assist på 98 matcher. Lika produktiv har han inte varit i Danmark, där han under den senaste säsongen varvat spel i Superligan med reservlagsfotboll. 

Om han återvänder till HBK och Halland gör han det till en klubb i rejäl motvind. Halmstad var favorittippade inför årets upplaga av superettan men parkerar än så länge på negativt kval. 

Tidigare under våren sparkades huvudtränaren Igor Krulj och ersattes med Magnus Haglund. Men tränarbytet har ännu inte fått någon större effekt på de sportsliga resultaten, och tidigare under lördagen fick HBK bara med sig ett mållöst resultat från hemmamatchen mot Västerås.