Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter Granens pensionering: ”Det är ett delat ansvar”

Anthony van den Hurk med bindeln på armen
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
HIF-spelarna deppar efter förlusten mot Värnamo
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Helsingborg föll mot Värnamo med 3-2 på Olympia. 

Men klubbens ”nya” lagkapten Anthony van den Hurk fortsätter att göra mål - och har en stark tro på laget. 

– Jag tror absolut att vi är en kandidat för uppflyttning, säger han. 

Anthony van den Hurk gjorde hattrick mot Västerås i helgen.  

I förlusten mot IFK Värnamo blev nederländaren målskytt igen då han stötte in bollen från nära håll i den 94:e minuten - hans sjätte fullträff för i år. 

– Det kom försent. Men vi försökte att trycka på. Men det är en bra grej att jag gör mål. Jag har hittat en fin form men är jag besviken för att vi inte vinner, säger  van den Hurk efter matchen. 

”Han har klivit fram”

I Andreas Granqvists frånvaro har van den Hurk burit kaptensbindeln i HIF. När ”Granen” nu har lagt skorna på hyllan är anfallaren klubbens ordinarie lagkapten. 

Han menar dock att det inte är någon stor förändring för honom. 

– Jag var vicekapten och gör det på mitt sätt, alla har olika roller i laget. 

Vidare lyfter han fram HIF som en bra grupp och ett lag med många ledare. 

– Det är ett delat ansvar och vi har många spelare som tar ett stort ansvar, Landgren, Anders Lindegaard, så klart, och Charlie (Weberg) har också klivit fram. Det handlar inte bara om mig, jag har bindeln men det finns fler killar i den här gruppen och det är en bra grej.   

Förlusten mot Värnamo innebar slutet på en fin segerrad för HIF - trots det så tror lagkaptenen att laget är att räkna med hela vägen in i slutspurten av säsongen. 

– Såklart finns det fortfarande saker att förbättra men jag tror absolut att vi är en kandidat för uppflyttning, säger han.