Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drömläge för HIF inför premiären på Olympia

Jörgen Lennartsson har bara en skada i truppen inför hemmapremiären.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Helsingborgs IF har alla förutsättningar till en lyckad hemmapremiär i superettan.

Victor Göransson är ensam på frånvarolistan.

– Vi har haft tre, fyra gräspass. Solen skiner, värmen och våren har kommit till Helsingborg och vi har en i stort sett skadefri trupp, säger tränaren Jörgen Lennartsson till HIF.se.

Ett mål insläppt på tilläggstid gjorde att Helsingborgs IF tappade segern och bara fick med sig en poäng från bortamötet med Sundsvall i superettans premiär.

Nu ska laget för första gången i år kliva in och spela match på Olympias gräs.

På tisdagskvällen, med avspark klockan 19.00, ställs man mot Örgryte.

– Öis är ett väldigt passningsorienterat lag, skickliga i passningsspelet. De håller på att bygga ett spel här med en hel del nytt i, kan man säga. De har många spännande, skickliga spelare och det gäller att vi är framför allt extremt aggressiva i vårt defensiva spel, det kommer vara en väldigt viktig del, och att vi självklart får fart i vårt eget passningsspel också, säger Jörgen Lennartsson till HIF.se.

Göransson skadad

Victor Göransson är fortfarande inte tillbaka i speldugligt skick efter att ha fått ett skott i huvudet under en försäsongsmatch mot Häcken. I övrigt kan Lennartsson välja bland truppens samtliga spelare när han ska formera sin startelva.

– Vi har 21 friska spelare så det är väldigt positivt, säger Jörgen Lennartsson till HIF.se.