Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dömdes ut – klar för ny klubb efter mer än ett år

”Crespo” för åtta år sedan, för AIK i derby mot Djurgården.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / STELLA PICTURES ANDREAS L ERIKSSON
”Crespo” Kamara under sin tid i Häcken.Foto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN

Skadan riskerade stoppa hans karriär för gott.

Nu är den förre AIK-spelaren Alhassan ”Crespo” Kamara tillbaka och har skrivit på för Halmstads BK.

– Han sysselsätter på egen hand en hel backlinje och har ett avslut som få har haft i allsvenskan, säger HBK:s tränare Magnus Haglund.

Alhassan Kamara slog i svensk fotboll igenom i Boden dit han hämtats på lån från Sierra Leone.

Därefter köptes anfallaren av AIK där det dock aldrig blev någon succé. Istället lånades Kamara ut till Örebro SK dit han sedermera flyttade på en permanent transfer. 

Det blev totalt 25 mål på 51 matcher för Närkeklubben innan Kamara flyttade till BK Häcken och fortsatta vara en pålitlig allsvensk målskytt (10 mål på 26 matcher).

Därifrån flyttades ”Crespo”, som i dag är svensk medborgare och heter Haestad Kamara i efternamn, till Grekland där han i december 2018 slet av knäskålssenan på ett sätt som hotade att stoppa hans karriär.

Men nu, ett drygt år senare, är anfallaren åter redo för spel efter en lång tid av rehabiliteringssträning med sjukgymnasten Simon Bakkioui i Halmstad.

Tvingad till lång vila i Grekland

Det är också där som relationen med Halmstads BK skapats och nu är parterna överens om ett kontrakt.

- Alla andra har sagt att det inte kommer att gå, det blir ingen mer fotboll. När jag träffade Simon så sa han att det är en allvarlig skada, så du måste vara försiktig och lita på processen, säger ”Crespo” till hbk.se och fortsätter.

- Det var knäskålssenan som gick av totalt och detta tvingade mig till vila under lång tid.

HBK-tränaren Magnus Haglund ser ”Crespo” som en rekrytering med stor potential.

– Vi har tålamod med Crespo och kommer att ge honom tid. Det finns förutsättningar till något väldigt bra, säger Magnus Haglund.