Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Domarilska i TFF: ”Fegt att inte blåsa”

Kristian Haynes
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Dzenis Kozica.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Domare Richard Sundell
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Trelleborgs FF fick ett sent kvitteringsmål borta mot HIF. 

Trots det var det en besvikelse i TFF-lägret som menade att HIF borde fått en utvisning och laget skulle haft en straff. 

– Det är lite fegt att inte våga blåsa, säger Dzenis Kozica.

Derbyt på Olympia fick en rafflande avslutning då inhopparen Mattias Håkansson satte kvitteringen till 1-1 i den 88:e minuten. 

TFF-lägret tyckte dock att de förtjänade mer. 

– Den spontana känslan direkt efter är att jag ändå är lite besviken med poängskörden en poäng. Jag tycker att vi växlar upp i andra halvlek och skapar förutsättningar för att sno alla tre poäng, säger tränare Kristian Haynes. 

”Är väldigt upprörd”

Han passade också på att rikta en känga mot domare Richard Sundell som han menar borde ha visat ut HIF:s Ravy Tsouka när denne hade omkull Henry Offia utanför straffområdet. 

– Jag är väldigt upprörd över utvsingingssituationen som jag tycker är solklar där Tsouka går ut från planen också för han har redan insett att det är rött kort. Domaren ger HIF en möjlighet att fortsätta matchen med elva spelare och det är en avgörande situation, säger han. 

Dzenis Kozica håller med. 

– Det är ett solklart rött kort tycker jag. Han(Offia) är förbi och den andra spelaren som springer hem från Helsingborg är inte i närheten. Jag har inte hört hans(domarens) förklaring men vad vi har fått höra i efterhand så är det solklart rött, säger han.  

HIF:s tränare Jörgen Lennartsson säger så här när han får höra att TFF ville ha det till ett rött kort. 

– Det förstår jag att de menar, det beror på om man tycker att Charlie (Weberg) var i en position där han skulle kunna täcka upp bakom. Det var ju ”close”, det kan man säga.

TFF ville ha straff 

Dzenis Kozica var dessutom inblandad i en straffsituation i den första halvleken då han spelade bollen på Bödvar Bödvarssons arm. 

– Jag kommer in i straffområdet och försvararen kommer framför mig och han försöker glitackla sätter sig ner och när han sitter ner så petar jag bollen till en medspelare och då stoppar han den med handen. Han gör sig större, det är inte så att han glider in utan han sitter redan och stoppar passningen. Jag tycker att det är solklar straff och det är lite fegt att inte våga blåsa.    

Haynes är dock mer försiktig att uttala sig om straffsituationen. 

– Handsreglerna är skitsvårsvåra att bedöma, jag vill helst inte kommentera det för jag är osäker, säger han. 

Krysset innebar att TFF fortsatt ligger trea i superettan. Laget har 36 poäng, precis som HIF och Värnamo som just nu innehar de två direktplatserna till allsvenskan. 

– Det är en tredjedel kvar så det är långt kvar. Det är trettio poäng kvar att spela om vi har en väldigt ödmjuk approach och tar en match i taget och maximerar prestationerna och får ut så mycket som möjligt av laget och spelarna. Sedan kommer vi att summera var vi hamnar, förhoppningen är att vi kommer att vara med i racet och få en rolig höst under de här omgångarna, säger Haynes.