Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är otroligt att vi förlorar”

Helsingborgsstjärnan Max Svensson blev mållös mot Norrby, trots flera fina målchanser.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

HELSINGBORG. Inget mål på tre matcher.

Ett mål på fem matcher.

Det offensiva hjulet har slutat snurra för Helsingborg.

– Både jag och laget skapar tillräckligt mycket målchanser för att vinna matchen, säger Max Svensson, efter onsdagens 2-0-torsk mot Norrby. 

Visserligen radade Helsingborg upp rejält med målchanser mot Norrby.

Förutom Viktor Lundberg var även Max Svensson nära att näta flera gånger om under matchen.

Men för tredje tillställningen på raken blev HIF nollade.

– Det är otroligt att vi förlorar, säger Max Svensson. 

– Både jag och laget skapar tillräckligt mycket målchanser för att vinna matchen. Det är klart man blir frustrerad när det känns som att allting går emot. 

Max Svensson och HIF-tränaren Jörgen Lennartsson.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Max Svensson inledde årets säsong på bänken men har fått desto mer speltid den sista tiden. Mot Norrby formerades 22-åringen som anfallare i Jörgen Lennartssons startelva.

– Det kändes bra. Jag har spelat där tidigare, så det är egentligen inga problem. Jag känner väl att jag kom till fler lägen i dag än vad jag gjort på hela säsongen, säger Max Svensson, som i den andra halvleken även skrek högt och vilt efter en straffspark: 

– Jag går på ett inlägg och går in mellan försvararna. Jag känner att jag kan nå bollen, men jag får en dragning eller en knuff. Jag lägger mig inte i alla fall, jag är inte den typen. Där någon form av kontakt i alla fall. 

”Då vinner vi de allra flesta matcherna” 

Helsingborg blev nollade såväl mot Öster som Brage och Norrby. Sist skåningarna gjorde mål var i samband med 1-0-vinsten mot AFC Eskilstuna den 2 maj. 

Matchen innan dess?

Då blev det mållöst, 0-0, mot Jönköping Södra.

Med andra ord har Helsingborg mäktat med ett mål på de senaste fem omgångarna i superettan. 

– De föregående matcherna har vi inte riktigt skapat så många chanser som vi vill. Men i dag, folk får säga vad de vill och vi förlorar med 2-0, vi skapar otroligt mycket målchanser, säger Max Svensson, och fortsätter med en uppgiven stämma:

– Det är en blandning av otur och kvalitet. Vi skjuter något skott på deras ben som går i ribban och när de får en retur går den rakt ut i straffområdet till en öppen kille som kan sätta den. 

”Ska bara fortsätta köra på”

Helsingborg får en ny chans att döda målnollan den 23 maj. Då åker skåningarna upp till Göteborg för bortamöte mot tabellsexan Gais.

– Spelar vi som i dag så vinner vi de allra flesta matcherna i superettan. Så är det, säger Max Svensson.

Du var lite mer striker nu, var spelar du helst?

– Jag har spelat mest som kantspelare. Men det beror lite på vad det är för typ av matchbild och vilket försvarsspel vi möter. Det är svårt att säga, men jag har varit anfallare mycket och där tycker jag att jag hittar mycket ytor. Det är bara det lilla extra som saknas.

Hur ska du se till att hitta det lilla extra mot Gais? 

– Vi ska bara fortsätta köra på. Så får vi hoppas att det lossnar, helt enkelt. Det kommer förr eller senare.

Efter onsdagens förlust parkerar Helsingborg på en åttondeplats i tabellen, med nio inspelade poäng på sju omgångar.