Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De ska leda HIF:s nya damsatsning

Kristoffer Schönbeck blir huvudtränare för Helsingborgs nya huvudtränare. Assisterande blir den tidigare spelaren Maria "Mia" Westerblad.
Foto: Johan Lilja
HIF:s damlag kommer få Olympia som sin hemmaborg.
Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN

Helsingborgs IF är tillbaka inom damfotbollen.

På måndagen meddelade klubben att Kristoffer Schönbeck kliver in som damlagets huvudtränare. Samtidigt blir den tidigare spelaren Maria ”Mia” Westerblad assisterande.

– Jag är otroligt glad, stolt och framför allt riktigt taggad på att få komma i gång, säger Schönbeck, till HIF:s hemsida

Kristoffer Schönbeck kommer allra närmast från en roll som assisterande tränare till HIF:s U17-lag, ett arbete han framöver kommer kombinera med sitt huvudtränaruppdrag för det nya damlaget.

Precis som Malmö FF kommer Helsingborgs nya damsatsning att börja i den lägsta serien, division 4. 

Förutom Kristoffer Schönbeck kliver även Maria ”Mia” Westerblad in i damlagets ledarstab. Hon kommer bli spelande assisterande tränare.

– Jag är otroligt glad, stolt och framför allt riktigt taggad på att få komma i gång. Mia har en otrolig erfarenhet och jag känner till henne sedan innan. Vi har inte jobbat tillsammans men vi har träffats och pratat nu inför uppdraget och det känns otroligt tryggt. Hon är en kompetent person och hennes erfarenhet kan hela Helsingborgs IF dra nytta av så det känns skönt att ha henne vid min sida, säger Kristoffer Schönbeck till HIF:s hemsida. 

”Det är historiskt” 

För den skånska fotbollspubliken är Maria ”Mia” Westerblad mest känd för att hon var med och sköt upp Helsingborgsklubben Stattena IF till damallsvenskan för lite drygt tolv år sedan. 

”Mia” stod för 21 fullträffar under uppflyttningsåret 2008, men valde att inte följa med Stattena upp till damallsvenskan. I stället slängde hon upp skorna på hyllan och avslutade sin aktiva spelarkarriär. 

Sedan dess har hon representerat Hittarps IK och Högaborgs BK. 

– Det är historiskt på sitt sätt så det är jättekul att vara en av dem som är med från början. Jag tycker att det är fantastiskt att man väljer att ha en damsatsning och att man gör det på riktigt. Jag är från Ödåkra från början och jag tror att jag spelat i alla divisioner från division 5 till allsvenskan, säger ”Mia” till Helsingborgs hemsida.

Förutom ett A-lag kommer Helsingborg även ha ett F-17-lag i seriespel när fotbollssäsongen rullar i gång under 2021. Skåningarna tog beslut redan 2018 om att återigen göra entré inom damfotbollen.