Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Liknande känsla som när jag fick min son”

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Det kommer att spelas superettanfotboll i Växjö även nästa år. Det står klart efter att Öster vunnit kvalreturen hemma mot Landskrona med 1–0 och dubbelmötet med totalt 2–1.

– Överväldigande. En liknande känsla som när jag fick min son. Man vet inte riktigt vad man ska säga, det är bara en otrolig lättnad över att allt gick bra, säger Stefan Karlsson till Smålandsposten

Anfallsveteranen James Keene blev Östers hjälte när han gjorde 1-0 i den 74:e minuten. Engelsmannen hade lite senare chansen att punktera matchen när Öster fick straff men då sköt han i ribban.

1-0 räckte dock för att Öster skulle säkra kontraktet i superettan efter att första matchen slutade 1-1. 

– Överväldigande. En liknande känsla som när jag fick min son. Man vet inte riktigt vad man ska säga, det är bara en otrolig lättnad över att allt gick bra, säger Stefan Karlsson till Smålandsposten. 

– Vi har vetat om att det är betydligt mer pengar som delas ut nästa år och att åka ur ett sådant år hade varit katastrof. Vi ser redan att det bildats gap mellan toppen och botten i allsvenskan och superettan, gap som kommer att bli ännu större. Därför var det så otroligt viktigt att inte åka ur, fortsätter kaptenen. 

Målvakten slutar 

Samtidigt står det klart att Östers målvakt Robin Malmkvist har spelat sin sista match i superettan. 

Beslutet var taget redan innan kvalmatchen. 

– Det här var min sista match. Jag kommer att lägga av nu, säger han till P4 Kronoberg. 

Östers ordförande Jonas Karlsson är oerhört lättad över utgången i kvalet. 

– Det hade varit en enorm skillnad för föreningen att spela i söderettan. Det scenariot vill vi aldrig vara med om igen, säger han till Smålandsposten