Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Då är "Granen" tillbaka i HIF efter VM–succén

Andreas Granqvist är tillbaka i HIF efter VM-succén.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Redan på fredag är han tillbaka i träning, men kör först efter eget schema.
Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Stadens store son är tillbaka.

På fredag gör Andreas Granqvist sin första träning med Helsingborgs IF efter återkomsten från VM.

– Han följer ett eget träningsupplägg fram till troligtvis måndag, säger HIF:s pressansvarige Midhat Kuduzovic i ett sms till Kvällsposten. 

Efter ett minst sagt lyckat mästerskap för både egen och lagets del i Ryssland, är det tillbaka till vardagen som gäller för Andreas Granqvist. 

Den nyblivne pappan vilar dock inte särskilt länge – redan på fredag är han tillbaka i träning med sin nygamla klubb HIF. 

Helsingborgs pressansvarige Midhat Kuduzovic meddelar i ett sms till Kvällsposten att landslagskaptenen är tillbaka i träning med klubben redan på fredag den 13 juli. 

– "Granen" är på plats från och med fredag. Han kommer dock inte träna med resten av laget, utan följa ett eget träningsupplägg fram till troligtvis måndag.

Värvades i januari

I en mycket uppmärksammad presskonferens presenterades Andreas Granqvist som Helsingborgs största värvning sedan Henrik Larssons återkomst till klubben. Mittbacken hade ett erbjudande om en kontraktsförlängning från sin dåvarande ryska klubb Krasnodar, men valde att tacka nej då familjen bestämt sig för att flytta hem. 

Andreas Granqvist uppges tjäna sammanlagt fem miljoner på sitt kontrakt med HIF, inklusive en överenskommelse där han efter den aktiva karriären kommer tilldelas en sportchefsroll.