Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bojanic återvänder – lämnar allsvenskan

Darijan Bojanic är tillbaka i HIF-tröjan.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Mittfältaren lämnar Östersund.
Foto: THERESE NY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Darijan Bojanic lämnar Östersund.

Mittfältaren återvänder till Helsingborgs IF.

– Det är lite blandade känslor, säger Bojanic till osdsport.se.

När Helsingborgs IF åkte ur allsvenskan förra säsongen satt Darijan Bojanic fast i tränaren Henrik Larssons frysbox.

Trots det såg Östersund kvalitet i den offensiva mittfältaren och valde att låna in honom med ett avtal som skulle sträcka sig över 2017.

Men tiden i Östersund har varit allt annat än lyckosam för Bojanic som på 18 omgångar bara spelat tre matcher från start och gjort ett inhopp.

Bojanic tillbaka till HIF

Därför avslutas lånet redan nu – och Bojanic återvänder därmed till Helsingborgs IF som kämpar för att ta sig tillbaka till allsvenskan.

– Jag har trivts bra här, men det kanske inte gick som jag hade tänkt mig. Jag hade hoppats få spela mer och gjort fler poäng. Det känns bra att Helsingborg vill ha tillbaka mig och där vet jag att jag kommer att få spela, säger Bojanic till osdsport.se. 

Uppbrottet med Östersund och återkomsten till Helsingborg innebär blandade känslor för Bojanic.

– Det är aldrig roligt med avsked. Men jag kommer att hålla kontakten med flera av grabbarna. Samtidigt så känns det skönt också att få komma hem till Helsingborg.

På Helsingborgs IF:s hemsida bekräftar även tränaren Peo Ljung övergången.

– Darijan ville ta nästa steg i vintras men insåg att det är här han egentligen vill vara. Att han har offensiva kvalitéer som laget i dag saknar är uppenbart. Jag ser framemot att få ha honom i laget, säger Ljung till HIF.se.