Darijan Bojanic är tillbaka i HIF-tröjan. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNDarijan Bojanic är tillbaka i HIF-tröjan. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Darijan Bojanic är tillbaka i HIF-tröjan. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Mittfältaren lämnar Östersund. Foto: THERESE NY/TT / TT NYHETSBYRÅNMittfältaren lämnar Östersund. Foto: THERESE NY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Mittfältaren lämnar Östersund. Foto: THERESE NY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Bojanic återvänder – lämnar allsvenskan

Publicerad

Darijan Bojanic lämnar Östersund.

Mittfältaren återvänder till Helsingborgs IF.

– Det är lite blandade känslor, säger Bojanic till osdsport.se.

När Helsingborgs IF åkte ur allsvenskan förra säsongen satt Darijan Bojanic fast i tränaren Henrik Larssons frysbox.

Trots det såg Östersund kvalitet i den offensiva mittfältaren och valde att låna in honom med ett avtal som skulle sträcka sig över 2017.

Men tiden i Östersund har varit allt annat än lyckosam för Bojanic som på 18 omgångar bara spelat tre matcher från start och gjort ett inhopp.

Bojanic tillbaka till HIF

Därför avslutas lånet redan nu – och Bojanic återvänder därmed till Helsingborgs IF som kämpar för att ta sig tillbaka till allsvenskan.

– Jag har trivts bra här, men det kanske inte gick som jag hade tänkt mig. Jag hade hoppats få spela mer och gjort fler poäng. Det känns bra att Helsingborg vill ha tillbaka mig och där vet jag att jag kommer att få spela, säger Bojanic till osdsport.se. 

Uppbrottet med Östersund och återkomsten till Helsingborg innebär blandade känslor för Bojanic.

– Det är aldrig roligt med avsked. Men jag kommer att hålla kontakten med flera av grabbarna. Samtidigt så känns det skönt också att få komma hem till Helsingborg.

På Helsingborgs IF:s hemsida bekräftar även tränaren Peo Ljung övergången.

– Darijan ville ta nästa steg i vintras men insåg att det är här han egentligen vill vara. Att han har offensiva kvalitéer som laget i dag saknar är uppenbart. Jag ser framemot att få ha honom i laget, säger Ljung till HIF.se.

Relaterade ämnen
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag