Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Larssons dröm – HBK och HIF i allsvenskan

Peter Larsson återvänder till Halmstads BK.Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Thomas Boakye i Varberg.Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Halmstads BK värvar både Peter Larsson och Thomas Boakye.

Nu är drömscenariot för den förre HIF-kaptenen att både Halmstad och Helsingborg går upp nästa år.

– Jag tror att jag kommer spela allsvenskt med HBK, säger Peter Larsson.

Tidigare i veckan kunde Kvällsposten avslöja att mittbacken Peter Larsson återvänder till Halmstads BK efter flera år i Helsingborgs IF.

Larsson gjorde sin allsvenska debut 2004 i HBK och spelade i klubben till 2008 då han värvades av FC Köpenhamn. Nu har han skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Ett kärt återseende, säger HBK:s ordförande Tony Karlsson som avslöjar att klubben ville värva Larsson redan i somras.

– Peter Larsson har gjort resan som många av våra spelare vill göra. Han kommer ha ett stort ansvar både på och utanför planen, säger HBK-tränare Igor Krulj.

Peter Larsson är glad att vara tillbaka i det HBK som trillade ur allsvenskan i höst och tar ny sats i superettan nästa år.

– Det är väl nästan tio år sedan jag lämnade och det känns som ett bra läge för mig att försöka hjälpa klubben. Vi ska ju tillbaka så är det ju. Vi vet att det är tufft jobb men vi har gjort det innan. Jag vet från året i Helsingborg att det är krävs mycket, men jag känner att jag har mycket kvar att ge fast jag har blivit lite till åren, säger Peter Larsson.

Thomas Boakye och Peter Larsson i HBK-tröjor.Foto: Fredrik Jonsson

Larsson: ”Det är drömscenariot”

Den 33-årige mittbacken kommer bli en av tre mittbackar kommande säsong där HBK:s tränare Igor Krulj satsar vidare på det nya spelsättet 3-5-2. Numerärt ersätter Larsson backen Marcus Johansson, som enligt uppgifter till KvP, inte blir kvar i HBK när kontraktet nu går ut.

Det är svårt att inte jämföra HBK och HIF som du spelat i. Vilket lag tror du har bäst chanser att gå upp nästa år?

– Svårt att säga. Jag har varit i Helsingborg i sex år och har jättefina minnen därifrån. Helsingborg är fortfarande en större klubb, det är en press på dem att komma upp så de får väl tippas som favoriter, men som jag ser på vårt lagbygge så känns det väldigt intressant och vi ska definitivt vara i toppen och kriga och det kommer Helsingborg absolut också vara.

Tror du att du får spela allsvenskt med HBK år två?

– Ja, det tror jag verkligen, sen vet jag att det är tufft. Det kommer bli en lång säsong men det kommer bli roligt. Jag tror att jag kommer spela allsvenskt med HBK.

Så drömscenariot är att både HBK och HIF går upp nästa år?

– Det vore jättebra, det får vi hoppas på.

Boakye värvad som wingback

Även Varbergsspelaren Thomas Boakye presenterades som nyförvärv för HBK inför 2018. Den ghananske mittfältaren har skrivit på för tre år och ses främst som ett alternativ som wingback.

– En spelare jag hade när jag var i Varberg. Han är bolltrygg, har löpstyrka och kommer stärka konkurrensen på wingbackarna, säger Igor Krulj.

– Jag är glad att vara en del av inte bara fotbollsfamiljen utan också få visa min talang och försöka hjälpa HBK att nå deras mål i framtiden, säger Thomas Boakye.