Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bänkad i fyra matcher – nu lämnar mittfältaren på lån

Höskuldur Gunnlaugsson lämnar Halmstads BK. Mittfältaren lånas ut till sin förra klubb Breidablik på Island. Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Höskuldur Gunnlaugsson. Foto: BILDBYRÅN

Höskuldur Gunnlaugsson har varit bänkad i inledningen av superettan.

Nu lämnar den isländske mittfältaren Halmstads BK på lån.

Höskuldur Gunnlaugsson värvades till Halmstads BK sommaren 2017 och gjorde mål i den allsvenska debuten mot Jönköpings Södra.

Men den isländske mittfältaren har haft svårt att ta en plats under inledningen av den här säsongen och har fått nöja sig med en plats på bänken under de fyra första omgångarna i superettan.

Nu står det klart att mittfältaren lämnar Halmstad och återvänder till den isländska klubben Breidablik.

Yttermittfältaren lånas ut till Breidablik resten av 2019.

– Vi har en spelare sittandes på en bänk som sett till truppen i övrigt har en relativt bra lön och är i sin karriär i ett steg där han måste spela för att utvecklas. Ihop med en ansträngd ekonomisk situation och att tränaren inte använder honom känns det naturligt att titta på alternativ. Breidablik har bearbetat mig under en tid och ”Höggi” är sugen på att spela för ett lag som ska kvala för Europa League, så det känns attraktivt. Vi tog inte hit ”Höggi” för att han skulle få sitta på en bänk, säger HBK:s klubbchef Tony Karlsson till klubbens hemsida.

Gunnlaugssons kontrakt med Halmstad sträcker sig till den 31 juli 2020.