Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avslöjar: Pekalski nära återkomst till Sverige

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Ivo Pekalskis tid i engelska Oxford har blivit förstörd av en korsbandsskada.

Nu kan Kvällsposten avslöja att mittfältaren är nära en återkomst till Halmstads BK.

– Vi har varit öppna i de dialoger vi haft med agenter och andra att vi är intresserade av Ivo, säger HBK:s ordförande Tony Karlsson.

Efter att ha varit med om att ta Halmstads BK upp i allsvenskan igen 2016 lämnade Ivo Pekalski klubben förra sommaren när Oxford United värvade honom.

Där återförenades mittfältaren med den förre MFF-tränaren Josep Clotet Ruiz.

Men redan första veckan var oturen framme för Pekalski som skadade korsbandet på en träning.

I stället för spel blev det en lång rehabiliteringsperiod och under tiden fick Clotet Ruiz lämna sin tränarpost i klubben.

Ivo Pekalski har under skadeperioden tränat till och från med Halmstads sjukgymnast Simon Bakkioui och nu kan det bli en återkomst till just Halmstad.

Nära en återkomst på lån

Enligt Kvällspostens uppgifter ska Halmstad, som ligger trea i superettan och jagar en allsvensk plats i höst, vara mycket nära ett lån av Ivo Pekalski i sommar.

– Ja, vi har ett visst intresse i Ivo Pekalski men vi har ingen möjlighet att plöja ner stora pengar. Det är i så fall om han och Oxford ser en möjlighet att få spela matcher och komma tillbaka till elitfotbollen för han har trots allt inte spelat. Men Halmstads BK har alltid en dörr öppen för honom, säger HBK-ordföranden Tony Karlsson när han kommenterar en möjlig värvning av Pekalski innan HBK:s träningsmatch mot Crystal Palace.

Så ett lån säsongen ut skulle kunna vara aktuellt?

– Vi har ingen direktkontakt med Oxford som det är i dag, men vi har varit öppna i de dialoger vi har haft med agenter och andra att vi är intresserade av Ivo men vi har inga pengar att lägga på det. I så fall får det vara att han får komma hit och får chansen att spela matcher med oss och vara i en miljö där han trivs.

Får tillskott efter Smiths flytt

Halmstad kan dock räkna med att få ett välkommet tillskott i klubbkassan efter Norrköpings försäljning av Eric Smith till belgiska Gent i sommar tack vare en vidareförsäljningsklausul.