Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Assistkungen klar för Helsingborgs IF

Sportåret 2021 – alla höjdpunkter månad för månad
Wilhelm Loeper ska främst användas som ytterforward.
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Helsingborgs IF fortsätter förstärka truppen.

Senaste tillskottet heter Wilhelm Loeper och hämtas in från AFC Eskilstuna.

– Han visade under förra året att han håller en hög nivå i superettan och vi är glada att vi lyckats knyta honom till oss, säger sportchefen Andreas Granqvist i ett pressmeddelande.

De senaste dagarna har HIF skrivit nya avtal med de egna talangerna Casper Widell, Victor Göransson och Emil Hellman.

Klubben har också värvat Viktor Lundberg som senast kommer från BK Häcken.

Nu är nästa pusselbit på plats i lagbygget.

På fredagen meddelar HIF att Wilhelm Loeper skrivit på ett treårsavtal.

– Det känns superkul. Jag är otroligt taggad på att få komma hit och träffa grabbarna. HIF är en klubb vars ambitioner matchar mina målsättningar. Det är ett lag som vill vinna och gå upp, det är precis det jag vill göra så det känns perfekt. Jag hoppas att vi kan se supportrarna på plats i år då jag vet att det är ett otroligt bra stöd här på Olympia så jag längtar efter att få gå ut på planen och spela inför dem, säger Loeper i ett pressmeddelande.

Vann assistligan

22-åringen har spelat ungdomsfotboll i Djurgården och i superettan för AFC Eskilstuna. Förra säsongen vann han seriens assistliga med sina elva framspelningar. Han gjorde också tre mål.

– Wilhelm är en spelare som kan spela på flera olika positioner men som vi främst ser som en ytterforward i vårt spelsystem, säger Andreas Granqvist i ett pressmeddelande.