Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag har som mål att vinna skytteligan”

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

HIF har fortsatt känning på toppskiktet av tabellen efter en 4-0 seger mot Falkenberg hemma på Olympia. 

Segerregissör blev Anthony van den Hurk som stod för ett ”äkta” hattrick

Det betyder att HIF-kaptenen nu toppar skytteligan i superettan. 

– Jag har som mål att vinna skytteligan i år, säger HIF-kaptenen. 

Såväl Rasmus Karjalainen och Benjamin Acquah fick chansen från start för första gången i år när Helsingborg tog emot tabelljumbon Falkenbergs FF. 

Karjalainen var också nära att spräcka nollan - två gånger om. 15 minuter in matchen tog han sig in i Falkenbergs straffområde på egen hand och fick på ett skott som gick strax över ribban och en knapp minut senare tvingade han Viktor Noring i Falkenbergs mål till en bra räddning. 

Van den Hurk med hattrick 

HIF kom att spräcka nollan i den första halvleken. 

Wilhelm Loeper forsade fram längs med sin högerkant och slog ett inlägg. Anthony van den Hurk Löpte sig från sin försvarare, satte pannan till bollen och nickade in 1-0  i den 19:e minuten 

Falkenberg stack upp och skapade sina chanser. Strax före HIF:s ledningsmål lämnades Tobias Englund ensam vid den bortre stolpen och vid ställningen 1-0 hade Karl Söderström en nick från nära håll. 

Strax före paus kom HIF att utöka ledning. Och återigen var det firma Loeper och van den Hurk som höll sig framme. Loeper fick bollen ute till höger, den här gången var inlägget slaget mot straffpunkten men adressen var fortfarande pannan på van den Hurk som nickade in sitt andra för kvällen. 

Med tio minuter kvar av matchen fullbordade HIF-kaptenen sitt hattrick med ännu ett nickmål - denna gång efter ett inlägg av Rasmus Jönsson. Målet innebär hans nionde mål i år och att han nu kliver upp i ensam skytteligaledning i superettan. 

– Jag hade som mål att vinna skytteligan i år. Som en anfallare, när du spelar i en storklubb i superettan, så tycker jag inte att det är en kaxig sak att säga, säger van den Hurk. 

”Det är en fest”

Vad säger du om samspelet mellan dig och Wilhelm Loeper? 

– Det är en fest just nu. Jag vet exakt var han kommer att slå bollen. Vi pratar innan matcher och före matcher om var han kommer att slå bollen. Funkar det som i dag så är jag lycklig, säger van den Hurk.

– Vi vet att ”Tony” (Anthony van den Hurk, reds. anm) och alla våra strikers är väldigt duktiga huvudspelare. Det gäller bara att hitta dem inne i boxen och idag lyckades vi med det, säger Loeper som just nu är noterad för sex målgivande passningar i superettan. 

– Det känns som att man skulle kunna göra lite mer poäng men sex frampelningar de är väl godkänt i alla fall, säger han.

Inhopparen Assad Al Hamlawi fastställde slutresultatet till 4-0 på tilläggstid. 

– Han jobbar riktigt hårt och gör ett bra jobb för laget så jag är väldigt glad för honom att han fick göra ett mål, säger van den Hurk om Al Hamlawi.

Helsingborgs IF klättrar två placeringar och ligger nu femma med 21 poäng - laget har alltjämt en match mindre spelad än lagen ovanför sig. Falkenberg är fortsatt jumbo med tio poäng.