Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Aktuell för Trelleborg – nära lämna serierivalen

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Gif Sundsvall riskerar att tappa Johan Blomberg.

Mittfältaren överväger att flytta hem till Skåne - och Trelleborgs FF är en av klubbarna som vill ha 33-åringen.

- Vi ska göra allt för att han ska stanna i Sundsvall, säger Gif Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.

Trots att han skrev på ett tvåårskontrakt med klubben i maj förra året, överväger nu att röra sig söderut, hem till Skåne. Den 33-årige lundensaren som tidigare i karriären representerat Ängelholms FF, Halmstads BK, AIK och Colorado Rapids, befinner sig enligt uppgifter till Kvällsposten på Trelleborgs FF:s radar. 

Laget från Söderslätt och den nytillträdde sportchefen Salif Camara Jönsson har varit aktivt under vinterns övergångsfönster – hittills har man lockat till sig bland andra Petar Petrovic från Öster, Simon Amin från Örebro SK och Jesper Modig från Varberg. 

”Han funderar över framtiden”

Johan Blomberg kan alltså vara ytterligare ett meriterat nyförvärv inför säsongen 2021.

Gif Sundsvalls sportchef Urban Hagblom:

- Vi vet om att Johan funderar över framtiden, vi har en bra och öppen dialog där. Samtidigt kommer vi att göra allt för att han ska stanna i Sundsvall, säger han.

Har Trelleborg hört av sig till er?

- Nej, det har de inte gjort.

Enligt uppgifter till Kvällsposten har flera av spelarna som lämnat Gif Sundsvall efter säsongen 2020 haft klausuler i sina avtal gällande optionsår - bryts kontraktet i samförstånd så behöver inte spelarens nya klubb betala någon övergångssumma.