Rasmus Bengtsson var övertygad om att Sverige skulle förlora och valde istället att spela tv-spel med MFF-kollegan Johan Dahlin. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNRasmus Bengtsson var övertygad om att Sverige skulle förlora och valde istället att spela tv-spel med MFF-kollegan Johan Dahlin. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Rasmus Bengtsson var övertygad om att Sverige skulle förlora och valde istället att spela tv-spel med MFF-kollegan Johan Dahlin. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Lustig och de andra hjältarna jublar efter 0-0 på San Siro. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅNLustig och de andra hjältarna jublar efter 0-0 på San Siro. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Lustig och de andra hjältarna jublar efter 0-0 på San Siro. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Stjärnorna spelade tv-spel under Sveriges bragdmatch

Publicerad

Blågult stod för en bragd, slog ut stornationen Italien och tog sig till VM.

Då satt MFF-stjärnorna Rasmus Bengtsson och Johan Dahlin hemma och spelade tv-spel.

– Vi bara väntade på att det skulle plinga på telefonen "mål för Italien", berättar Bengtsson

Efter ett mål av Jakob Johansson och totalt 180 minuter utan att släppa in mål mot mästarna från 2006 Italien är Sverige klara för VM i Ryssland.

Hemma i Malmö missade MFF-stjärnorna Rasmus Bengtsson och Johan Dahlin hela festen. De valde under kvällen istället att spela ishockey på tv-spel.

– Vi spelade NHL och följde det på mobilen. Det är ju helt sjukt egentligen, vi väntade bara på att det skulle plinga på telefonen "mål för Italien", säger Bengtsson och hyllar sedan landslagets insats på San Siro.

– Det är ju helt sjukt egentligen. Sett till spelartruppen, spelare för spelare, så ska det inte gå.

Hyllar Janne Andersson

Själv har Rasmus Bengtsson vid ett flertal tillfällen spelat mot förbundskapten Janne Anderssons olika lagbyggen. Han har ofta imponerats.

– Han har alltid välorganiserade lag och har lyckats ta tillbaka landslaget till det man traditionellt stått för, med att vara välorganiserade och att ligga rätt och kämpa hårt.

– Kanske är det så att Sverige inte är ett lag som ska spela jättekreativt med individuell frihet utan främst spela som ett lag.

Relaterade ämnen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag