Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stjärnorna spelade tv-spel under Sveriges bragdmatch

Rasmus Bengtsson var övertygad om att Sverige skulle förlora och valde istället att spela tv-spel med MFF-kollegan Johan Dahlin. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Lustig och de andra hjältarna jublar efter 0-0 på San Siro. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Blågult stod för en bragd, slog ut stornationen Italien och tog sig till VM.

Då satt MFF-stjärnorna Rasmus Bengtsson och Johan Dahlin hemma och spelade tv-spel.

– Vi bara väntade på att det skulle plinga på telefonen "mål för Italien", berättar Bengtsson

Efter ett mål av Jakob Johansson och totalt 180 minuter utan att släppa in mål mot mästarna från 2006 Italien är Sverige klara för VM i Ryssland.

Hemma i Malmö missade MFF-stjärnorna Rasmus Bengtsson och Johan Dahlin hela festen. De valde under kvällen istället att spela ishockey på tv-spel.

– Vi spelade NHL och följde det på mobilen. Det är ju helt sjukt egentligen, vi väntade bara på att det skulle plinga på telefonen "mål för Italien", säger Bengtsson och hyllar sedan landslagets insats på San Siro.

– Det är ju helt sjukt egentligen. Sett till spelartruppen, spelare för spelare, så ska det inte gå.

Hyllar Janne Andersson

Själv har Rasmus Bengtsson vid ett flertal tillfällen spelat mot förbundskapten Janne Anderssons olika lagbyggen. Han har ofta imponerats.

– Han har alltid välorganiserade lag och har lyckats ta tillbaka landslaget till det man traditionellt stått för, med att vara välorganiserade och att ligga rätt och kämpa hårt.

– Kanske är det så att Sverige inte är ett lag som ska spela jättekreativt med individuell frihet utan främst spela som ett lag.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!