Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan spelade bort 70 miljoner – på poker

Så träffades Bendtner och Roepstorff
Nicklas Bendtner berättar om sitt pokerberoende.Foto: BILDBYRÅN NORWAY
Foto: BILDBYRÅN NORWAY

Den danske fotbollsstjärnan Nicklas Bendtner berättar att han har spelat bort 71 miljoner kronor på poker.

– Jag har förlorat riktigt, riktigt mycket pengar. Helt orealistiskt mycket pengar, säger han.

I tv-serien ”Bendtner och Philine” medverkar Bendtner med sin flickvän, fotomodellen Philine Roepstorff. Där berättar han om att han satsat stora summor på poker.

– Det är svårt att veta hur mycket, men omkring 50 miljoner kronor (motsvarande cirka 71 miljoner svenska kronor). Både på spel och på uteliv, säger han enligt tidningen BT.

Den nu 32-årige klubblöse fotbollsspelaren berättar i tv-programmet att han spelat poker sedan han var 19 år och att han spelat mot professionella pokerspelare.

”Spelar för mindre nu”

– Jag vill inte säga att jag har spelproblem. Jag har alltid kunnat sköta det. En kväll i London spelade jag riktigt högt och det hade kunnat sluta riktigt illa. Den kvällen bestämde jag mig för att sluta satsa högt. Nu spelar jag för mycket mindre insatser och bara för skojs skull.

Anfallaren Bendtner tillhörde Arsenal i nio säsonger och har spelat för flerklubbar i England, samt i Tyskland och Norge. I höstas spelade han sex matcher för FC Köpenhamn.

Bendtner har spelat 81 landskamper för Danmark och gjort 30 mål.

Under sin karriär har han varit lika omtalad för sina prestationer på planen som utanför. 2018 dömdes Bendtner exempelvis till att bära fotboja i 50 dagar efter en misshandel av en taxichaufför i Köpenhamn.

https://www.instagram.com/p/Bo61khgn729/