Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänks ha slagit kvinnlig polis blodig

Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL/IBL

En svensk landslagsstjärna i fotboll misstänks för att ha misshandlat en kvinnlig polis.

I tumultet gick hans lyxklocka sönder – värd upp emot en miljon kronor.

Fotbollsstjärnan har representerat Sverige i både EM och VM. 

Den svenske fotbollsstjärnan omhändertogs av polis efter en incident utanför en nattklubb i Helsingborg vid 03:30-tiden under natten till söndagen.

Mannen skulle då in på ett uteställe tillsammans med ett sällskap när tumult uppstod mellan honom och ordningsvakterna i entrén.

Enligt uppgifter till SportExpressen brottade ordningsvakter tillsammans med polis ner fotbollsstjärnan till marken.

Situationen lugnade sig något innan det stod klart att han misstänktes för våld mot tjänsteman, genom att ha delat ut ett slag i ansiktet på en kvinnlig polis så att hon började blöda. Fotbollsstjärnan brottades då ner till marken en andra gång. 

Sedan leddes han in i en polisbil och fördes till polisstationen. I tumultet gick hans lyxklocka sönder – värd upp emot en miljon kronor.

”Jag blir alldeles kall när jag hör det”

Fotbollsstjärnan uppges ha nekat till brott i förhör, och sagt att han inte delade ut något slag mot poliskvinnan. Poliskvinnan hävdar att hon hade ögonkontakt med fotbollsstjärnan och att hon är säker på att slaget utdelades. 

Fotbollsstjärnan har representerat Sverige i såväl EM som VM.

– Jag kan helt ärligt säga att jag inte har hört något om det här. Jag blir alldeles kall när jag hör det, säger svenska fotbollsförbundets säkerhetschef Martin Fredman.

Enligt Helsingborgs Dagblad har såväl polis som åklagare lagt locket på och händelsen har belagts med ett så kallat åtkomstskydd, vilket är mycket ovanligt.

– Det är en åtgärd man kan vidta exempelvis i ärenden som förväntas få massmedialt intresse, säger kammaråklagare Ulrika Ekvall till HD.

SportExpressen har sökt fotbollsspelaren.