Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spelarlägenhet brandattackerades – efter flytten till FC Köpenhamn

Foto: BILDBYRÅN

Dansken Jens Stage gjorde den känsliga flytten från Århus till FC Köpenhamn under sommaren.

Det uppskattade inte hans tidigare supportrar – som hämnades genom att försöka sätta eld på hans lägenhet, rapporterar Ekstrabladet.

Brandattacken inträffade någon gång under helgen genom att en eller flera okända gärningsmän kastade in ett brandfarligt föremål genom ett fönster till Jens Stages lägenhet i Århus. 

Angreppet ledde till mindre skador inne i bostaden. 

– Vi fördömer kraftigt den här typen av händelser och tar skarpt avstånd från dem. Vi har erbjudit vår hjälp till polisens brottsutredning och vi hoppas att gärningsmännen hittas och ställs till svar, säger Jakob Nielsen, direktör i Århus, i ett pressmeddelade

Klubbarna möts på fredags

Även FC Köpenhamn fördömer brandattacken på sin hemsida

”Klubben och Jens Stage har inga ytterligare kommentarer att lämna i frågan i väntan på polisens brottsutredning”, skriver den danska storklubben. 

Redan för fyra år sedan slog Jens Stage igenom i Århus, 18 år gammal. Han har tillhört klubben fram tills denna sommar, när FC Köpenhamn köpte loss honom för lite drygt 20 miljoner svenska kronor. 

Jens Stage gjorde sin debut för FC Köpenhamn i söndags, när han byttes in och fick göra 21 minuter i klubbens 3-2-seger mot Odense.

FCK och Århus möts på fredag i den andra omgången av den danska superligan.