Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spelarflykt och uteblivna löner – nu utestängs division 3-klubben

Spelarflykt, misstänkt matchfixning, walkover och uteblivna löner.

Division 3-klubben Växjö United har en minst sagt turbulent tid bakom sig.

Och nu fortsätter turerna – klubben utestängs som medlemsförening i Svenska fotbollsförbundet.

Svenska fotbollsförbundet meddelade sitt beslut via sin hemsida under måndagen. 

”Beslutet grundar sig bland annat i att föreningen inte har fullgjort sina ekonomiska skyldigheter gentemot SvFF och Smålands Fotbollförbund samt att föreningen underlåtit att rätta sig efter beslut fattade av SvFF:s Disciplinnämnd,” skriver SvFF.

Beskedet kommer några månader efter det att Växjö United stängts ute från allt seriespel av förbundet. Det berodde på att klubben lämnat walkover till en bortamatch mot IFK Grimslöv tidigare under våren.

Misstankar om matchfixing

Turerna kring Växjö United har varit flera den sista tiden. Klubben har anklagats för att inte betala ut löner trots löften om att göra det, och Sportbladet rapporterade tidigare under året att halva spelartruppen inte dök upp till en match efter att förbundet krävt ID-kontroll.

Samtidigt har SportExpressens tidigare granskning visat att flera av spelarna i Växjö United vistats i Sverige på turistvisum, vilket inte räcker för att få arbeta i landet. Dessutom har Svenska fotbollsförbundet utrett klubben för misstänkt matchfixing, en utredning som senare lämnades över till polisen. 

Växjö United har till den 8 juli 2019 på sig att överklaga förbundets beslut.