Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skandalstjärnans bostad kan bli din – för 50 kronor

Foto: MARTIN SYLVEST / AP TT NYHETSBYRÅN
Nicklas Bendtner inför en landskamp med Danmark.
Foto: BILDBYRÅN

Nicklas Bendtner är känd för sitt extravaganta leverne och takvåningen i Nottingham är inget undantag.

Nu kan den danske fotbollsspelarens före detta bostad bli din för bara 50 kronor.

Lägenheten säljs nämligen via ett lotteri.

Förutom 30 mål på 81 landskamper för Danmark, nio år i Arsenal och en karriär som även innefattar klubbar som Juventus, Sunderland och Wolfsburg så är Nicklas Bendtner känd för sitt liv utanför planen.

Den i dag 32-årige anfallaren spelade senast för sin moderklubb Tårnbys old boys-lag och har genom åren väckt uppmärksamhet via otillåten kalsongreklam i EM, ha slagit ner en taxichaufför och gift sig med en grevinna.

Under sitt halvår i Nottingham 2017 blev det bara två mål (och ett självmål) men dansken bodde flott i en taklägenhet med utsikt över floden, pool i huset, egen portvakt och milsvida vyer.

Den lägenheten – som ligger i samma hus som Sven-Göran Eriksson bodde i under sin tid som sportchef i Notts County – är nu till salu.

Takvåningen värd sex miljoner

Och kan erövras för så lite pengar som en femtiolapp.

Bostaden säljs nämligen via ett lotteri där ägaren Dan Walford, som flyttade in i lägenheten efter Bendtner, säljer lotter för motsvarande 50 kronor styck.

– Försäljningen går bra. Vi har redan sålt 700 lotter på bara två dagar. De flesta köper 40 lotter, säger Walford till Nottingham Post.

Ägaren kommer att skänka 10 procent av nettointäkten till det engelska hjälparbetet mot coronapandemin och att Bendtner bott i lägenheten råder det ingen tvekan om.

– Vi fick en del av hans post efter att vi flyttat in, säger Dan Walford.

Lägenheten är värderad till motsvarande knappt sex miljoner kronor och vinnaren dras i slutet av februari.


Här är de allsvenska målkungarna

Vem har gjort flest mål i herrarnas högsta serie?